Црну Гору можда избацују из квалификација за ЕП!

Ако је судити по речима једног од кључних људи у Суду за спорстку арбитражу у Лозани, фудбалска репрезентација Црне Горе могла би да буде избачена из квалификација за Европско првенство 2016 због инцидената услед којих је прекинут меч са Русијом.

Фудбал 04.04.2015 | 17:20
Црну Гору можда избацују из квалификација за ЕП!

Подсетимо, на самом почетку те утакмице у Подгорици један неодговорни навијач домаће селекције бацио је бакљу преко заштитне ограде, а она је погодила у главу голмана руске репрезентације, Игора Акинфејева.

Када је меч, после прекида, настављен, у другом полувремену је и дефинитивно прекинут (при резултату 0:0) у 68. минуту, због понашања домаће публике.
О томе је за руску државну новинску агенцију говорио судија Суда за спортску арбитражу, Лучио Колантуони:

"Када бисте мене питали за прогнозу (каква ће казна УЕФА бити), рекао бих вам да ће Црна Гора сигурно бити кажњена тако што ће меч бити регистрован службеним резултатом 0:3 у корист Русије, а поред тога је могуће да Црна Гора буде и лишена права да наступи на (следећем) првенству Европе. Са правне тачке гледишта, јасно је да су се десили озбиљни инциденти и сва лица, која су у њима учествовала или имала удела, морају да буду кажњена", рекао је Колантуони.

Подсетимо, какву год одлуку да донесе УЕФА, обе стране ће имати право на жалбу, о којој ће изнова одлучивати органи европске куће фудбала. Ако и тим, другостепеним решењем, нека од страна не буде задовољна, правду може да потражи управо пред Судом за спортску арбитражу.

У Лозани ће, управо после таквог следа догађаја, 16. или 17. априла, бити позната одлука о прекинутом мечу Србија - Албанија, после ког је УЕФА службеним резултатом регистровала меч у корист наше селекције, али је и казнила одузимањем три бода због лоше организације утакмице, па су се и једна и друга страна жалила поменутом Суду.

Коментари / 0

Оставите коментар