Crnu Goru možda izbacuju iz kvalifikacija za EP!

Ako je suditi po rečima jednog od ključnih ljudi u Sudu za sporstku arbitražu u Lozani, fudbalska reprezentacija Crne Gore mogla bi da bude izbačena iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016 zbog incidenata usled kojih je prekinut meč sa Rusijom.

Fudbal 04.04.2015 | 17:20
Crnu Goru možda izbacuju iz kvalifikacija za EP!

Podsetimo, na samom početku te utakmice u Podgorici jedan neodgovorni navijač domaće selekcije bacio je baklju preko zaštitne ograde, a ona je pogodila u glavu golmana ruske reprezentacije, Igora Akinfejeva.

Kada je meč, posle prekida, nastavljen, u drugom poluvremenu je i definitivno prekinut (pri rezultatu 0:0) u 68. minutu, zbog ponašanja domaće publike.
O tome je za rusku državnu novinsku agenciju govorio sudija Suda za sportsku arbitražu, Lučio Kolantuoni:

"Kada biste mene pitali za prognozu (kakva će kazna UEFA biti), rekao bih vam da će Crna Gora sigurno biti kažnjena tako što će meč biti registrovan službenim rezultatom 0:3 u korist Rusije, a pored toga je moguće da Crna Gora bude i lišena prava da nastupi na (sledećem) prvenstvu Evrope. Sa pravne tačke gledišta, jasno je da su se desili ozbiljni incidenti i sva lica, koja su u njima učestvovala ili imala udela, moraju da budu kažnjena", rekao je Kolantuoni.

Podsetimo, kakvu god odluku da donese UEFA, obe strane će imati pravo na žalbu, o kojoj će iznova odlučivati organi evropske kuće fudbala. Ako i tim, drugostepenim rešenjem, neka od strana ne bude zadovoljna, pravdu može da potraži upravo pred Sudom za sportsku arbitražu.

U Lozani će, upravo posle takvog sleda događaja, 16. ili 17. aprila, biti poznata odluka o prekinutom meču Srbija - Albanija, posle kog je UEFA službenim rezultatom registrovala meč u korist naše selekcije, ali je i kaznila oduzimanjem tri boda zbog loše organizacije utakmice, pa su se i jedna i druga strana žalila pomenutom Sudu.

Komentari / 0

Ostavite komentar