ПЛ БиХ: Челик - Борац 1:1

Фудбалери Борца под вођством Владе Јагодића ремизирали 1:1 са екипом Челика у премијерном мечу 19. кола Премијер лиге БиХ играном у петак на Билином Пољу у Зеници.

Фудбал 03.04.2015 | 19:40
ПЛ БиХ: Челик - Борац 1:1

Мајсторска асистенција Карића за Селимовића и сјајан гол из слободњака Јоце Стокића обиљежили су дуел Челика и Борца.
Бањалучани можда нису оправдали улогу фаворита али су и даље у врху табеле, док је Челик послије ремија 1:1 и даље ближи премијерлигашком дну.

У свом трећем “дебију” Јагодић је остао непоражен у дуелима са Челиком на Билином пољу, послије две побједе, а шеф стручног штаба Бањалучана, прије младе репрезентације БиХ водио је годину и по управо екипу из Зенице.

Челик је овим ремијем наставио низ без побједе у дуелу са Бањалучанима. Био је ово 15 меч заредом у којем нису успјели да савладају Борац. Десет мечева добили су црвено-плави, а пет је завршено без побједника.

Не баш прелијеп фудбал виђен је у петак на Билином пољу у Зеници, али малобројна публика ипак је видјела два поготка, по један на обје стране.

Домаћи фудбалери запријетили су у 11. минуту када је Селимовић послије убацивања Дедића шутирао, главом, али Авдукић је био сигуран.

Шест минута касније Челик је дошао у вођство голом Селимовића али велике заслуге припадају асистенту Карићу. Он се убацио у шеснаестерац са бока, а потом се мајсторски ослободио прилично ноншалантног Пилиповића и послао повратну за Селимовића којем није било тешко да матира Авдукића.

Две минуте касније Борац је могао до изједначења, послије асистенције Стокића за Субића, али покушај лоба капитена Борца који с еубацио у сам шпиц одбранио је Адиловић.

У наставку није било много прилика, све до 40. минута када је Стокић одлично извео слободан ударац са око 25 метара и преко живог зида послао лопту у рашље Адиловића за 1:1.

Најбољем стрелцу Борца ово је седми првенствени погодак у сезони.

Друго полувријеме било је готово пресликано, мало правих шанси и углавном борба за сваку лопту на средини терена.

У 61. штопер Борца је шутирао главом послије слободног ударца, али лопта је отишла у гол-аут.

Две минуте касније добра акција Челика, али шут Анела Дедића, који се одлучно убацио на додавања Симића у одсудном тренутку изблокирао је Јевтић.

Тек понека полуприлика виђена је у другом полувремену, попут покушаја Предраговића из даљине у 64. минуту, а Хећо је у 72. минуту такође шутирао далеко изнад гола и рекло би се упропастио изгледан контранапад домаћина.

Публика на Билином пољу у 79. минуту видјела је одлично уиграну комбинацију Борца из слободњака, али она није крунисана голом, покушај Жеравице отишао је поред гола.

Три минуте касније Борац је могао до побједе. Јовић се убацио с десне стране у шеснаестерац и идеално асистирао Стокићу који са десетак метара погађа пречку!

До краја утакмице, тачније у посљедњим секундама запријетио је Селимовић на другој страни, али ни он није успио да се по други пут упише у листу стрелаца на овом мечу и остало је 1:1.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 19. КОЛА:

Челик – Борац 1:1 (1:1)

/Селимовић 17 – Стокић 40/

Субота (16:30):
Радник - Дрина
Зрињски - Жељезничар
Славија - Витез
Широки Бријег - Слобода
Олимпик - Звијезда Градачац
Травник - Вележ
Сарајево - Младост

ТАБЕЛА: Широки Бријег 41, Жељезничар 37, Сарајево 36, Зрињски 36, Борац (+1) 35, Олимпик 33, Вележ 27, Слобода 19, Славија 19, Челик (+1) 19, Дрина 18, Травник 18, Витез 17, Радник 13, Звијезда Градачац 13, Младост 13.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

немања

03.04.2015 18:02

Ајмо Борце, понос Крајине.

ОДГОВОРИТЕ