PL BiH: Čelik - Borac 1:1

Fudbaleri Borca pod vođstvom Vlade Jagodića remizirali 1:1 sa ekipom Čelika u premijernom meču 19. kola Premijer lige BiH igranom u petak na Bilinom Polju u Zenici.

Fudbal 03.04.2015 | 19:40
PL BiH: Čelik - Borac 1:1

Majstorska asistencija Karića za Selimovića i sjajan gol iz slobodnjaka Joce Stokića obilježili su duel Čelika i Borca.
Banjalučani možda nisu opravdali ulogu favorita ali su i dalje u vrhu tabele, dok je Čelik poslije remija 1:1 i dalje bliži premijerligaškom dnu.

U svom trećem “debiju” Jagodić je ostao neporažen u duelima sa Čelikom na Bilinom polju, poslije dve pobjede, a šef stručnog štaba Banjalučana, prije mlade reprezentacije BiH vodio je godinu i po upravo ekipu iz Zenice.

Čelik je ovim remijem nastavio niz bez pobjede u duelu sa Banjalučanima. Bio je ovo 15 meč zaredom u kojem nisu uspjeli da savladaju Borac. Deset mečeva dobili su crveno-plavi, a pet je završeno bez pobjednika.

Ne baš prelijep fudbal viđen je u petak na Bilinom polju u Zenici, ali malobrojna publika ipak je vidjela dva pogotka, po jedan na obje strane.

Domaći fudbaleri zaprijetili su u 11. minutu kada je Selimović poslije ubacivanja Dedića šutirao, glavom, ali Avdukić je bio siguran.

Šest minuta kasnije Čelik je došao u vođstvo golom Selimovića ali velike zasluge pripadaju asistentu Kariću. On se ubacio u šesnaesterac sa boka, a potom se majstorski oslobodio prilično nonšalantnog Pilipovića i poslao povratnu za Selimovića kojem nije bilo teško da matira Avdukića.

Dve minute kasnije Borac je mogao do izjednačenja, poslije asistencije Stokića za Subića, ali pokušaj loba kapitena Borca koji s eubacio u sam špic odbranio je Adilović.

U nastavku nije bilo mnogo prilika, sve do 40. minuta kada je Stokić odlično izveo slobodan udarac sa oko 25 metara i preko živog zida poslao loptu u rašlje Adilovića za 1:1.

Najboljem strelcu Borca ovo je sedmi prvenstveni pogodak u sezoni.

Drugo poluvrijeme bilo je gotovo preslikano, malo pravih šansi i uglavnom borba za svaku loptu na sredini terena.

U 61. štoper Borca je šutirao glavom poslije slobodnog udarca, ali lopta je otišla u gol-aut.

Dve minute kasnije dobra akcija Čelika, ali šut Anela Dedića, koji se odlučno ubacio na dodavanja Simića u odsudnom trenutku izblokirao je Jevtić.

Tek poneka poluprilika viđena je u drugom poluvremenu, poput pokušaja Predragovića iz daljine u 64. minutu, a Hećo je u 72. minutu takođe šutirao daleko iznad gola i reklo bi se upropastio izgledan kontranapad domaćina.

Publika na Bilinom polju u 79. minutu vidjela je odlično uigranu kombinaciju Borca iz slobodnjaka, ali ona nije krunisana golom, pokušaj Žeravice otišao je pored gola.

Tri minute kasnije Borac je mogao do pobjede. Jović se ubacio s desne strane u šesnaesterac i idealno asistirao Stokiću koji sa desetak metara pogađa prečku!

Do kraja utakmice, tačnije u posljednjim sekundama zaprijetio je Selimović na drugoj strani, ali ni on nije uspio da se po drugi put upiše u listu strelaca na ovom meču i ostalo je 1:1.

REZULTATI I PAROVI 19. KOLA:

Čelik – Borac 1:1 (1:1)

/Selimović 17 – Stokić 40/

Subota (16:30):
Radnik - Drina
Zrinjski - Željezničar
Slavija - Vitez
Široki Brijeg - Sloboda
Olimpik - Zvijezda Gradačac
Travnik - Velež
Sarajevo - Mladost

TABELA: Široki Brijeg 41, Željezničar 37, Sarajevo 36, Zrinjski 36, Borac (+1) 35, Olimpik 33, Velež 27, Sloboda 19, Slavija 19, Čelik (+1) 19, Drina 18, Travnik 18, Vitez 17, Radnik 13, Zvijezda Gradačac 13, Mladost 13.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nemanja

03.04.2015 18:02

Ajmo Borce, ponos Krajine.

ODGOVORITE