Ово су убитачна 23 дана за ПСЖ!

Дерби са Марсељом, једно финале, једно полуфинале, два пута Барса у ЛШ и још понешто...!!! Ако све ово преживе Свеци би сезону могли да заврше са свих пет освојених трофеја.

Фудбал 03.04.2015 | 23:20
Ово су убитачна 23 дана за ПСЖ!

Тренер Пари Сен Жермена Лоран Блан трпео је велике критике у последње време, а ево у априлу, у финишу сезоне, Свеци су један од ретких клубова у Европи који је и даље у конкуренцији да освоји свих пет трофеја.

Победом у финалу Суперкупа на Генганом ПСЖ је почетком августа отворио сезону, а у наредним данима пред момцима са Парка принчева вероватно је најтежи период. Наиме, од петог априла (субота) па до краја месеца Парижани ће одиграти чак осам утакмица, и то не било каквих, а све то у размаку од три или четири дана.

За суботу у 21.00 на Велодрому резервисан је велики дерби између Марсеља и ПСЖ-а. Тријумф ће Свеце значајно приближити освајању титуле, док би пораз, па чак и реми значио вероватно губљење првог места. Само три дана касније Бланови изабраници излазе на мегдан захукталом Сент Етјену у полуфиналу Купа Француске, а онда у идућу суботу играју финале Лига купа против Бастије.

С обзиром да четири дана после тог дуела ПСЖ чека први четвртфинални окршај Лиге шампиона са Барселоном челници клуба покушали су да помере финале, али из Савеза је стигао негативан одговор. Након те утакмице са Барсом Пари Сен Жермен иде на ноге неугодној Ници у мечу који ће у значајној мери одлучивати о шампиону, а онда опет након три дана долази реванш против Каталонаца. Као шлаг на торту 25. и 28. априла ту су још два првенствена меча, на срећу Светаца, пред њиховим навијачима, против Лила и Меца.

Ко преживи причаће.

И да све буде горе по Лорана Блана не треба заборавити да у првом сусрету са Барсом неће моћи да рачуна на Златана Ибрахимовића и Вератија.

Коментари / 0

Оставите коментар