Ovo su ubitačna 23 dana za PSŽ!

Derbi sa Marseljom, jedno finale, jedno polufinale, dva puta Barsa u LŠ i još ponešto...!!! Ako sve ovo prežive Sveci bi sezonu mogli da završe sa svih pet osvojenih trofeja.

Fudbal 03.04.2015 | 23:20
Ovo su ubitačna 23 dana za PSŽ!

Trener Pari Sen Žermena Loran Blan trpeo je velike kritike u poslednje vreme, a evo u aprilu, u finišu sezone, Sveci su jedan od retkih klubova u Evropi koji je i dalje u konkurenciji da osvoji svih pet trofeja.

Pobedom u finalu Superkupa na Genganom PSŽ je početkom avgusta otvorio sezonu, a u narednim danima pred momcima sa Parka prinčeva verovatno je najteži period. Naime, od petog aprila (subota) pa do kraja meseca Parižani će odigrati čak osam utakmica, i to ne bilo kakvih, a sve to u razmaku od tri ili četiri dana.

Za subotu u 21.00 na Velodromu rezervisan je veliki derbi između Marselja i PSŽ-a. Trijumf će Svece značajno približiti osvajanju titule, dok bi poraz, pa čak i remi značio verovatno gubljenje prvog mesta. Samo tri dana kasnije Blanovi izabranici izlaze na megdan zahuktalom Sent Etjenu u polufinalu Kupa Francuske, a onda u iduću subotu igraju finale Liga kupa protiv Bastije.

S obzirom da četiri dana posle tog duela PSŽ čeka prvi četvrtfinalni okršaj Lige šampiona sa Barselonom čelnici kluba pokušali su da pomere finale, ali iz Saveza je stigao negativan odgovor. Nakon te utakmice sa Barsom Pari Sen Žermen ide na noge neugodnoj Nici u meču koji će u značajnoj meri odlučivati o šampionu, a onda opet nakon tri dana dolazi revanš protiv Katalonaca. Kao šlag na tortu 25. i 28. aprila tu su još dva prvenstvena meča, na sreću Svetaca, pred njihovim navijačima, protiv Lila i Meca.

Ko preživi pričaće.

I da sve bude gore po Lorana Blana ne treba zaboraviti da u prvom susretu sa Barsom neće moći da računa na Zlatana Ibrahimovića i Veratija.

Komentari / 0

Ostavite komentar