Јокановић бљује ватру по ФСС!

Криви сте сви! И Толе Караџић и играчи и селектори...„Узели смо бод из четири утакмице, а онда ћемо као из наредне четири да узмемо десет“, иронично примећује тренер Вотфорда.

Фудбал 04.04.2015 | 11:20
Јокановић бљује ватру по ФСС!

Нешто мора да се мења. После још једног посртанај репрезентације струка је сложна у оцени да су српском фудбалу неопходне корентине промене, а том таласу незадовољства и намери да једног за свагда пресечемо придружио се и Славиша Јокановић, стратег енглеског Вотфорда, који поручује да је најбоље заменити систем.

„Читав систем је погрешан. Доведени смо у ситуацију да верујемо да ће утакмица са Португалијом нешто да реши. Тако не раде озбиљни савези. Потребно је да дођу нови људи са новим идејама. Само је питање да ли постоји воља да се они подрже. Неке земље су удариле шаком о сто и решиле проблеме. Немци су били у кризи пре 15 година и променили су цео систем. Сад су прваци света. Белгијанци су увидели да ће фудбалски изумрети, па су направили озбиљан систем, структуру и селекцију. Није их било 12 година на великих такмичењима, а прошлог лета су играли четвртфинале Мундијал“, поручује у разговору са Информер Славиша Јокановић.

Бивши репрезентативац Југославије (64 меча, десет голова) јасно је поручио да је узрок проблема у канцеларијама ФСС, одакле се само рефлектује на терен.

„Сви су одговорни: комплетно руководство ФСС и Томислав Караџић, онда играчи од којих се очекује више, као и селектори који су водили репрезентацију. Ту не рачунам Ћурчића, јер је кратко са екипом. Време је да престанемо да продајемо приче, узели смо бод из четири утакмице, а онда ћемо као из наредне четири да узмемо десет. Време је да кренемо од нуле“.

Јокановић је остао упамћен као један од успешнијих тренера Партизана у последњој деценији, освојио је две дупле круне и увео екипу у групну фазу Лиге Европе, после чега је - смењен!?

„Био сам ту, установио да сам неким људима на сметњи. Такав је амбијент. Правиш неке потезе које не желиш, јер си принуђен да сарађујеш са разним људима. Тешко је радити, знаш да ће те продати пре или касније. Онда се ми покупимо и одемо тамо где нас више цене“, поручује Јокановић.

Коментари / 0

Оставите коментар