Jokanović bljuje vatru po FSS!

Krivi ste svi! I Tole Karadžić i igrači i selektori...„Uzeli smo bod iz četiri utakmice, a onda ćemo kao iz naredne četiri da uzmemo deset“, ironično primećuje trener Votforda.

Fudbal 04.04.2015 | 11:20
Jokanović bljuje vatru po FSS!

Nešto mora da se menja. Posle još jednog posrtanaj reprezentacije struka je složna u oceni da su srpskom fudbalu neophodne korentine promene, a tom talasu nezadovoljstva i nameri da jednog za svagda presečemo pridružio se i Slaviša Jokanović, strateg engleskog Votforda, koji poručuje da je najbolje zameniti sistem.

„Čitav sistem je pogrešan. Dovedeni smo u situaciju da verujemo da će utakmica sa Portugalijom nešto da reši. Tako ne rade ozbiljni savezi. Potrebno je da dođu novi ljudi sa novim idejama. Samo je pitanje da li postoji volja da se oni podrže. Neke zemlje su udarile šakom o sto i rešile probleme. Nemci su bili u krizi pre 15 godina i promenili su ceo sistem. Sad su prvaci sveta. Belgijanci su uvideli da će fudbalski izumreti, pa su napravili ozbiljan sistem, strukturu i selekciju. Nije ih bilo 12 godina na velikih takmičenjima, a prošlog leta su igrali četvrtfinale Mundijal“, poručuje u razgovoru sa Informer Slaviša Jokanović.

Bivši reprezentativac Jugoslavije (64 meča, deset golova) jasno je poručio da je uzrok problema u kancelarijama FSS, odakle se samo reflektuje na teren.

„Svi su odgovorni: kompletno rukovodstvo FSS i Tomislav Karadžić, onda igrači od kojih se očekuje više, kao i selektori koji su vodili reprezentaciju. Tu ne računam Ćurčića, jer je kratko sa ekipom. Vreme je da prestanemo da prodajemo priče, uzeli smo bod iz četiri utakmice, a onda ćemo kao iz naredne četiri da uzmemo deset. Vreme je da krenemo od nule“.

Jokanović je ostao upamćen kao jedan od uspešnijih trenera Partizana u poslednjoj deceniji, osvojio je dve duple krune i uveo ekipu u grupnu fazu Lige Evrope, posle čega je - smenjen!?

„Bio sam tu, ustanovio da sam nekim ljudima na smetnji. Takav je ambijent. Praviš neke poteze koje ne želiš, jer si prinuđen da sarađuješ sa raznim ljudima. Teško je raditi, znaš da će te prodati pre ili kasnije. Onda se mi pokupimo i odemo tamo gde nas više cene“, poručuje Jokanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar