Реал сад тражи лијевог бека!

Реал почиње нову операцију после довођења Данила - сада по левог бека! Бразилац из Порта ће од следеће сезоне покривати десну страну одбране Реала, али Краљевићи траже појачање и на супротној страни.

Фудбал 03.04.2015 | 21:40
Реал сад тражи лијевог бека!

Реал Мадрид је довођењем Данила из Порта за 31.500.000 евра завршио први велики посао за наредни прелазн рока. Украли су Бразилца испред носа Барселони и добили играча који ће у наредних неколико година бити решење за десну аут линију. Али ту није крај реконструкцији одбране. Мадридска штампа најављује да Реал креће и у операцију довођења левог бека!

Долазак Данила значи да су дани одбројани Алвару Арбелои који се и раније помињао као фактор ремећења атмосфере у тиму и Мурињов верни војник. Сада Реал полако спрема и одступницу за продају Фабија Коентраа.

Жеље Краљевског клуба су Давид Алаба из Бајерна и млади Валенсијин бек Хосе Луис Гаја. Анћелоти хоће још једног играча највише класе на позицији левог бека поред Марсела. Међутим, операција довођења левог бека ће бити знатно компликованија од акције довођења Данила.

Алаба је свакако прва жеља, али тешко ће бити убедити Бајерн да прода једног од најбољих играча. А, поготово Гвардиолу који у Алаби види универзалца за покривање више позиција у тиму. Сјајни Аустријанац је ове сезоне иргао на позицијама штопера, левог бека, задњег везног, левог крила... Алаба има уговор са Баварцима до 2018. године, али представници Реала су већ контактирали играчевог оца који обавља и функцију менаџера од којег су добили информацију да би Алаба за богат уговор радо напустио Бајерн. Њега актуелни уговор веже за немачког првака до 2018. гофдине и сигурно да ће и минехснки клуб зацепити цену.

Што се Гаје тиче, он је једно од открића Примере у овој сезони и бисер шпанског фудбала. Млади дефанзивац такође има уговор са Валенсијом до 2018. године, али и излазну клаузулу од само 16.000.000 евра! Реал је и раније покушавао то да искористи и вршио притисак на Валенсију. Клуб са Местаље је понудио нови уговор Гаји, али он се месецима нећка да га прихвати чекајући неку богатију понуду. Реалова свакако спада у такве...

Коментари / 0

Оставите коментар