Real sad traži lijevog beka!

Real počinje novu operaciju posle dovođenja Danila - sada po levog beka! Brazilac iz Porta će od sledeće sezone pokrivati desnu stranu odbrane Reala, ali Kraljevići traže pojačanje i na suprotnoj strani.

Fudbal 03.04.2015 | 21:40
Real sad traži lijevog beka!

Real Madrid je dovođenjem Danila iz Porta za 31.500.000 evra završio prvi veliki posao za naredni prelazn roka. Ukrali su Brazilca ispred nosa Barseloni i dobili igrača koji će u narednih nekoliko godina biti rešenje za desnu aut liniju. Ali tu nije kraj rekonstrukciji odbrane. Madridska štampa najavljuje da Real kreće i u operaciju dovođenja levog beka!

Dolazak Danila znači da su dani odbrojani Alvaru Arbeloi koji se i ranije pominjao kao faktor remećenja atmosfere u timu i Murinjov verni vojnik. Sada Real polako sprema i odstupnicu za prodaju Fabija Koentraa.

Želje Kraljevskog kluba su David Alaba iz Bajerna i mladi Valensijin bek Hose Luis Gaja. Anćeloti hoće još jednog igrača najviše klase na poziciji levog beka pored Marsela. Međutim, operacija dovođenja levog beka će biti znatno komplikovanija od akcije dovođenja Danila.

Alaba je svakako prva želja, ali teško će biti ubediti Bajern da proda jednog od najboljih igrača. A, pogotovo Gvardiolu koji u Alabi vidi univerzalca za pokrivanje više pozicija u timu. Sjajni Austrijanac je ove sezone irgao na pozicijama štopera, levog beka, zadnjeg veznog, levog krila... Alaba ima ugovor sa Bavarcima do 2018. godine, ali predstavnici Reala su već kontaktirali igračevog oca koji obavlja i funkciju menadžera od kojeg su dobili informaciju da bi Alaba za bogat ugovor rado napustio Bajern. Njega aktuelni ugovor veže za nemačkog prvaka do 2018. gofdine i sigurno da će i minehsnki klub zacepiti cenu.

Što se Gaje tiče, on je jedno od otkrića Primere u ovoj sezoni i biser španskog fudbala. Mladi defanzivac takođe ima ugovor sa Valensijom do 2018. godine, ali i izlaznu klauzulu od samo 16.000.000 evra! Real je i ranije pokušavao to da iskoristi i vršio pritisak na Valensiju. Klub sa Mestalje je ponudio novi ugovor Gaji, ali on se mesecima nećka da ga prihvati čekajući neku bogatiju ponudu. Realova svakako spada u takve...

Komentari / 0

Ostavite komentar