Дуле: АБА у рукама Хрвата и Словенаца! Нешто се мора мијењати!

Тренер Партизана Душко Вујошевић изјавио је рекао је да су потребне промене у врху АБА лиге пошто је она само словеначко-хрватским рукама, а да је регионално такмичење оштећено одузимањем једног места у Евролиги.

Кошарка 03.04.2015 | 21:20
Дуле: АБА у рукама Хрвата и Словенаца! Нешто се мора мијењати!

"Што се тиче АБА лиге, стално причам исто, власништво над лигом је у словеначко-хрватских рукама и ту треба направити промене. Систем који је најбоље одговарао нашим клубовима је када су ишла три клуба у Евролигу са овим простора, а учесници су се рачунали преко бодова. Новим, актуалним систем је изгубљено једно место за ову регију, али ми смо сувише мали да одлучујемо у ком формату ће се играти Евролига. Боље да избегнемо да будемо колетарална штета и да се бавимо питањима на која можемо да утичемо", рекао је Вујошевић.

Стратег црно-белих се осврнуо још једном на казну која му је додељена после последњег кола АБА лиге у Подгорици против Будућности.

"Казна Будућности мене не занима. Утакмица је била на телевизији и сви су видели како се играч хвата за врат и како се хвата мрежица. Када видим неправду увек ћу је прокоментарисати имајући у виду да то не може да промени резултат. Сматрам да је грађанска храброст то што сам коментарисао и то нисам урадио исхитрено, вруће главе. Пустио сам пет, шест дана да видим реакцију у медијима, али сам видео само једну Тодоровићеву изјаву. Зато сам морао да реагује, али сада треба пустити да се то заврши. Сада у наредним утакмицама то не сме да се догоди", навео је Вујошевић.

Вујошевић је рекао да је здравствени билтен јако добар, али је Џош Акојон задобио ударац у раме на последњем тренингу и у овом тренутку је отворено питање да ли ће играти против Мега Лекса у суботу од 18 часова.

"Мега је постала трећа снага у српској кошарци, видели смо да су Јокић и Миљеновић најкориснији у АБА лиги, а и Кешељ је међу 10 најбољих. Имају добар спој млађих и нешто искуснијих играча, њихове амбиције нису мале. Они желе да се пласирају у финале, свако има право на своје снове и надања и ја поштујем њихову амбицију. Ова утакмица се игра без публике што је отежавајући фактор за нас. Борба за трећу позицију у Суперлиги је јако значајна, јер клуб ослобађа од 150 хиљада евра за учешће у АБА лиги", закључио је Вујошевић.

Коментари / 0

Оставите коментар