Dule: ABA u rukama Hrvata i Slovenaca! Nešto se mora mijenjati!

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je rekao je da su potrebne promene u vrhu ABA lige pošto je ona samo slovenačko-hrvatskim rukama, a da je regionalno takmičenje oštećeno oduzimanjem jednog mesta u Evroligi.

Košarka 03.04.2015 | 21:20
Dule: ABA u rukama Hrvata i Slovenaca! Nešto se mora mijenjati!

"Što se tiče ABA lige, stalno pričam isto, vlasništvo nad ligom je u slovenačko-hrvatskih rukama i tu treba napraviti promene. Sistem koji je najbolje odgovarao našim klubovima je kada su išla tri kluba u Evroligu sa ovim prostora, a učesnici su se računali preko bodova. Novim, aktualnim sistem je izgubljeno jedno mesto za ovu regiju, ali mi smo suviše mali da odlučujemo u kom formatu će se igrati Evroliga. Bolje da izbegnemo da budemo koletaralna šteta i da se bavimo pitanjima na koja možemo da utičemo", rekao je Vujošević.

Strateg crno-belih se osvrnuo još jednom na kaznu koja mu je dodeljena posle poslednjeg kola ABA lige u Podgorici protiv Budućnosti.

"Kazna Budućnosti mene ne zanima. Utakmica je bila na televiziji i svi su videli kako se igrač hvata za vrat i kako se hvata mrežica. Kada vidim nepravdu uvek ću je prokomentarisati imajući u vidu da to ne može da promeni rezultat. Smatram da je građanska hrabrost to što sam komentarisao i to nisam uradio ishitreno, vruće glave. Pustio sam pet, šest dana da vidim reakciju u medijima, ali sam video samo jednu Todorovićevu izjavu. Zato sam morao da reaguje, ali sada treba pustiti da se to završi. Sada u narednim utakmicama to ne sme da se dogodi", naveo je Vujošević.

Vujošević je rekao da je zdravstveni bilten jako dobar, ali je Džoš Akojon zadobio udarac u rame na poslednjem treningu i u ovom trenutku je otvoreno pitanje da li će igrati protiv Mega Leksa u subotu od 18 časova.

"Mega je postala treća snaga u srpskoj košarci, videli smo da su Jokić i Miljenović najkorisniji u ABA ligi, a i Kešelj je među 10 najboljih. Imaju dobar spoj mlađih i nešto iskusnijih igrača, njihove ambicije nisu male. Oni žele da se plasiraju u finale, svako ima pravo na svoje snove i nadanja i ja poštujem njihovu ambiciju. Ova utakmica se igra bez publike što je otežavajući faktor za nas. Borba za treću poziciju u Superligi je jako značajna, jer klub oslobađa od 150 hiljada evra za učešće u ABA ligi", zaključio je Vujošević.

Komentari / 0

Ostavite komentar