Мајами: Никад није лако са Ферером, али Ноле је Ноле!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Мастерса у Мајамију победом над Давидом Ферером са 7:5, 7:5.

Тенис 03.04.2015 | 12:40
Мајами: Никад није лако са Ферером, али Ноле је Ноле!

Ђоковић је одиграо веома квалитетан меч против расположеног противникаи и посао завршио за сат времена и 52 минута.

Новак ће се у борби за титулу борити са домаћим представником Џоном Изнером који је у два сета разбио Јапанца Кеија Нишикорија. То ће бити реприза прошлонедељног меча у којем је Србин одиграо сигурно и славио у два сета.

Ово је био 19. међусобни дуел Новака и Давида, а Ђоковић сада води са 14-5 у победама, пошто је остварио и осму узастопну.

Од првог до последњег поена на Флориди смо гледали изузетно квалитетан меч, вероватно и најквалитетнији у досадашњем току турнира. Тенисери су чисто ударали лоптицу, били агресивни и желели да праве винере.

Ферер је противника изненадио нападачком игром од самог старта, а она му је донела рани брејк. Одлично је погађао форхендом, иако Новак није заостајао у пољу. Ђоковић је полако повећавао агресивност, изједначио на 4:4, а онда и додатно притиснуо противника у финишу и повео у сетовима.

Други део игре отворио је тако што је одузео сервис Фереру, а на 5:4 пропустио је прилику да раније заврши меч. Иако је до тада био изразито сигуран, сада му је стао сервис, а Шпанац је бекхенд паралелом остао у игри. Ипак, није много било потребно Нолету да направи нови брејк и заврши посао.

Ђоковића је савршено служио форхенд којим је диктирао поене, али оно што није уобичајено су бројни изласци на мрежу – чак 18 освојених поена из 27 покушаја.

Такође, Београђанин је био веома агресиван – забележио је 34 директна поена, наспрам 10 Давидових, али је имао и 10 грешака више – 37:27.

У његовом боксу били су српски репрезентативци Јанко Типсаревић и Ненад Зимоњић са лепшим половинама.

Ђоковић је наставио пут ка одбрани титуле на Мастерсу у Мајамију који се игра за наградни фонд од 6.267.755 долара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

немања

03.04.2015 14:23

ГАзи Ноле све по реду , гази Ноле све По реду.

ОДГОВОРИТЕ