Звиздић неће тражити пренос надлежности

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић рекао је да никада неће инсистирати на преносу надлежности и да до тога једино може доћи уз договор са ентитетима - Републиком Српском и Федерацијом БиХ /ФБиХ/.

Босна и Херцеговина 03.04.2015 | 09:04
Звиздић неће тражити пренос надлежности

Он каже да је сигуран да ће одређени процеси, можда не у овој, већ у наредних четири или пет година, "убиједити ентитете да је добро и за њих и за све грађане да постоје додатне надлежности на нивоу БиХ".

"Сигуран сам и већ је евидентно да би постојање министарства пољопривреде и руралног развоја БиХ помогло ентитетима и онима који се баве пољопривредом и руралним развојем, а да не би ни на који начин угрозило надлежност ентитета", рекао је Звиздић за "Глас Српске".

Он је додао да, међутим, ни у ком императивном смислу неће тако нешто тражити и да ће оно о чему се постигне договор имплементирати, наводећи да ће се врло стриктно држати надлежности на нивоу БиХ, чије "дерогирање неће дозволити".

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

фрее српска & босниа

03.04.2015 08:03

Ама гасите те ентитете и радите несто да имамо посла и боље зивимо! РС није оно сто је некад била, то је сад Мило(к)радов дио дрзаве гдје он ради ста хоце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран ЈСО

03.04.2015 09:23

За тај ентитет, Републике Српске, је много момака своје животе дало, то се никада неће угасити, срам те било! Милорад Додик је пролазан, Република Српска је вјечна!

Name

реалан

03.04.2015 10:49

Ја сам се за њу борио у рату, а сада је мрзим из дна дусе. Узела ми је основна права и људско достојанство. Мени таква не треба.

Name

007

03.04.2015 09:22

Нормално да нема преноса надлежности.А Ви радите свој посао за дорробит народа који вас је довео ту гдје сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

03.04.2015 09:38

Да је само група нормалних људи на власти, договорили би се за вријеме подневске кафе. На дрзаву пренијети оно сто нам је потребно свима, здравство, пољопривреда, а ентитети да задрзе сто директно помазе грађанима. Наравно и укинути несто сто је виска и сто дзаба једе паре, на свим нивоима. Памет нам соле Луксембург, Андора, Лихтенстајн и сличне, а нема им се гдје аутобус окренут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

03.04.2015 09:50

Без преноса надлежности него вратити оне надлежности које су пренешене. Да смо могли заједно не би било рата, него свак за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горазде

03.04.2015 12:05

Могли смо заједно и били сиром свијета признати и цијењени. У спорту, привреди, покрету несврстаности... Али због оних који вицу да не моземо заједно досло је до овога. Али Јузни Словени це се опет пробудити и ујединити и бити јаки

Name

реалан

03.04.2015 09:59

Његов циљ је , када се скине слаткорјецивост са цијелог текста и изјаве јасан......слабљење ентитета и јачање БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

плач СНСД-КРИКЕ

03.04.2015 10:21

Немој то изјављиват видиш болан да СНСД погуби зубе пљујући по нама из СДС-а као пробосански као издајници као преносиоци надлежности упљували се око турске донације а турски гасовод о свом трошку- то јест нашем српске грбаче трошку би да граде. Ја мајко моја лицемјера и лажова народа ја не сретох већих па у задња четири дана струја је толико пута поскупљивала и демантована да се не зна ни је ли или није поскупила ни колико је то посто ал сигурно једно се зна мораш народе платит СНСД гласаче који су у електродистрибуцији. А да их неко отпусти нема шансе ето следеће године избора тако да народе само узалуд гледаш дневник појма они немају како да вам објасне ал струја поскупит мора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН

03.04.2015 11:03

Срби су БиХ ослободили од: Турака,Аустроугара,нацистицке Њемацке,фасистицке Италије,устаса и борили се за њу 1992-95,док су друга два народа сарадјивали са окупаторима(Турцима,Аустроугарима,Њемцима,Италијанима). Не смијемо дати Републику Српску,јер је она гарант опстанка Срба на простору БиХ у којој је поцињен геноцид над Србима у 2.свј.рату од стране устаса(хрвата и муслимана).

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Србина

03.04.2015 11:28

Типицан осврт Србина на мит о Србима.Цетници по теби нису сарадјивали са окупаторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Тузлака

03.04.2015 11:34

Прилицно препотентно од тебе.Они ипак имају предност у односу на нас ,јер имају простора аутобус у глави окренути,а ми ниста осим лоповлука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

03.04.2015 13:02

Ма слажем се ја с тобом. Висе сам мислио на то како су мале дрзаве а далеко испред нас, вјероватно никад нецемо достиц њихов данасњи ниво. Међу најглупљим смо народима на свијету. Свађамо се око свега и свацега. Толико је апсурда да је глупо и спомињат неке. А зивот пролази. Велика вецина никад није отисла на море, утакмицу лиге првака, европско и свјетско првенство неко, удаљене дестинације да и не спомињем. Видјели су их само на филму и то пирату. Умријет ће у мржи и незнању. Одбојности према србима, босњацима или хрватима, својим комсијама и слицно. Мрзимо сами себе, највеце смо зло управо сами себи.

Name

за "реално"

03.04.2015 11:56

Имаш ти кога мрзити, рецимо оне што те на свијет донесоше тако блесавог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

03.04.2015 13:31

Да је нпр здравство уредјено на дрзавном нивоу и да имамо пар јаких центара и болница и појацамо секундарну и терцијарну заститу,анулирамо корупцију и ојацамо кадровски здравство какве би то везе имало са јацањем и слабљењем РС и дал би тад људима било боље или не? Има јос доста области.прије свег у производњи хране гдје је јака дрзава напросто потреба јер је контра нас уједињена европа са својим прописима и свим силним субвенцијама и прелевманима. Територијална организација и несто сто је за исту мање битно не би требало да буде вјецита тема за препуцавања. Уосталом вијеце министара је заједницки орган а не неко страно тијело

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ-за реално

03.04.2015 14:09

Свако има своју бол.Он сто нема основна људска права у средини гдје зиви,а ти од негативног национализма.

ОДГОВОРИТЕ