Zvizdić neće tražiti prenos nadležnosti

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić rekao je da nikada neće insistirati na prenosu nadležnosti i da do toga jedino može doći uz dogovor sa entitetima - Republikom Srpskom i Federacijom BiH /FBiH/.

Bosna i Hercegovina 03.04.2015 | 09:04
Zvizdić neće tražiti prenos nadležnosti

On kaže da je siguran da će određeni procesi, možda ne u ovoj, već u narednih četiri ili pet godina, "ubijediti entitete da je dobro i za njih i za sve građane da postoje dodatne nadležnosti na nivou BiH".

"Siguran sam i već je evidentno da bi postojanje ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja BiH pomoglo entitetima i onima koji se bave poljoprivredom i ruralnim razvojem, a da ne bi ni na koji način ugrozilo nadležnost entiteta", rekao je Zvizdić za "Glas Srpske".

On je dodao da, međutim, ni u kom imperativnom smislu neće tako nešto tražiti i da će ono o čemu se postigne dogovor implementirati, navodeći da će se vrlo striktno držati nadležnosti na nivou BiH, čije "derogiranje neće dozvoliti".

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

free srpska & bosnia

03.04.2015 08:03

Ama gasite te entitete i radite nesto da imamo posla i bolje zivimo! RS nije ono sto je nekad bila, to je sad Milo(k)radov dio drzave gdje on radi sta hoce

ODGOVORITE
Name

Veteran JSO

03.04.2015 09:23

Za taj entitet, Republike Srpske, je mnogo momaka svoje živote dalo, to se nikada neće ugasiti, sram te bilo! Milorad Dodik je prolazan, Republika Srpska je vječna!

Name

realan

03.04.2015 10:49

Ja sam se za nju borio u ratu, a sada je mrzim iz dna duse. Uzela mi je osnovna prava i ljudsko dostojanstvo. Meni takva ne treba.

Name

007

03.04.2015 09:22

Normalno da nema prenosa nadležnosti.A Vi radite svoj posao za dorrobit naroda koji vas je doveo tu gdje ste.

ODGOVORITE
Name

Tuzlak

03.04.2015 09:38

Da je samo grupa normalnih ljudi na vlasti, dogovorili bi se za vrijeme podnevske kafe. Na drzavu prenijeti ono sto nam je potrebno svima, zdravstvo, poljoprivreda, a entiteti da zadrze sto direktno pomaze građanima. Naravno i ukinuti nesto sto je viska i sto dzaba jede pare, na svim nivoima. Pamet nam sole Luksemburg, Andora, Lihtenstajn i slične, a nema im se gdje autobus okrenut.

ODGOVORITE
Name

Требиње

03.04.2015 09:50

Без преноса надлежности него вратити оне надлежности које су пренешене. Да смо могли заједно не би било рата, него свак за себе.

ODGOVORITE
Name

Gorazde

03.04.2015 12:05

Mogli smo zajedno i bili sirom svijeta priznati i cijenjeni. U sportu, privredi, pokretu nesvrstanosti... Ali zbog onih koji vicu da ne mozemo zajedno doslo je do ovoga. Ali Juzni Sloveni ce se opet probuditi i ujediniti i biti jaki

Name

realan

03.04.2015 09:59

Njegov cilj je , kada se skine slatkorjecivost sa cijelog teksta i izjave jasan......slabljenje entiteta i jačanje BiH.

ODGOVORITE
Name

plač SNSD-KRIKE

03.04.2015 10:21

Nemoj to izjavljivat vidiš bolan da SNSD pogubi zube pljujući po nama iz SDS-a kao probosanski kao izdajnici kao prenosioci nadležnosti upljuvali se oko turske donacije a turski gasovod o svom trošku- to jest našem srpske grbače trošku bi da grade. Ja majko moja licemjera i lažova naroda ja ne sretoh većih pa u zadnja četiri dana struja je toliko puta poskupljivala i demantovana da se ne zna ni je li ili nije poskupila ni koliko je to posto al sigurno jedno se zna moraš narode platit SNSD glasače koji su u elektrodistribuciji. A da ih neko otpusti nema šanse eto sledeće godine izbora tako da narode samo uzalud gledaš dnevnik pojma oni nemaju kako da vam objasne al struja poskupit mora.

ODGOVORITE
Name

SRBIN

03.04.2015 11:03

Srbi su BiH oslobodili od: Turaka,Austrougara,nacisticke Njemacke,fasisticke Italije,ustasa i borili se za nju 1992-95,dok su druga dva naroda saradjivali sa okupatorima(Turcima,Austrougarima,Njemcima,Italijanima). Ne smijemo dati Republiku Srpsku,jer je ona garant opstanka Srba na prostoru BiH u kojoj je pocinjen genocid nad Srbima u 2.svj.ratu od strane ustasa(hrvata i muslimana).

ODGOVORITE
Name

Za Srbina

03.04.2015 11:28

Tipican osvrt Srbina na mit o Srbima.Cetnici po tebi nisu saradjivali sa okupatorima.

ODGOVORITE
Name

Za Tuzlaka

03.04.2015 11:34

Prilicno prepotentno od tebe.Oni ipak imaju prednost u odnosu na nas ,jer imaju prostora autobus u glavi okrenuti,a mi nista osim lopovluka.

ODGOVORITE
Name

Tuzlak

03.04.2015 13:02

Ma slažem se ja s tobom. Vise sam mislio na to kako su male drzave a daleko ispred nas, vjerovatno nikad necemo dostic njihov danasnji nivo. Među najglupljim smo narodima na svijetu. Svađamo se oko svega i svacega. Toliko je apsurda da je glupo i spominjat neke. A zivot prolazi. Velika vecina nikad nije otisla na more, utakmicu lige prvaka, evropsko i svjetsko prvenstvo neko, udaljene destinacije da i ne spominjem. Vidjeli su ih samo na filmu i to piratu. Umrijet će u mrži i neznanju. Odbojnosti prema srbima, bosnjacima ili hrvatima, svojim komsijama i slicno. Mrzimo sami sebe, najvece smo zlo upravo sami sebi.

Name

za "realno"

03.04.2015 11:56

Imaš ti koga mrziti, recimo one što te na svijet donesoše tako blesavog.

ODGOVORITE
Name

realno

03.04.2015 13:31

Da je npr zdravstvo uredjeno na drzavnom nivou i da imamo par jakih centara i bolnica i pojacamo sekundarnu i tercijarnu zastitu,anuliramo korupciju i ojacamo kadrovski zdravstvo kakve bi to veze imalo sa jacanjem i slabljenjem RS i dal bi tad ljudima bilo bolje ili ne? Ima jos dosta oblasti.prije sveg u proizvodnji hrane gdje je jaka drzava naprosto potreba jer je kontra nas ujedinjena evropa sa svojim propisima i svim silnim subvencijama i prelevmanima. Teritorijalna organizacija i nesto sto je za istu manje bitno ne bi trebalo da bude vjecita tema za prepucavanja. Uostalom vijece ministara je zajednicki organ a ne neko strano tijelo

ODGOVORITE
Name

RE-za realno

03.04.2015 14:09

Svako ima svoju bol.On sto nema osnovna ljudska prava u sredini gdje zivi,a ti od negativnog nacionalizma.

ODGOVORITE