Ово је најбољи тим марта у Европи!

Чак двојица Михајловићевих играча, Ибрахимовић најбољи нападач, Роналдо испао из стартних 11! Погледајте који су играчи по статистичким параметрима и учинку били најбољи у марту месецу...

Фудбал 03.04.2015 | 16:00
Ово је најбољи тим марта у Европи!

Педантни статистичари Опта спорта изабрали су најбољих 11 играча за март месец у светском фудбалу, ослањајући се пре свега на статистички учинак играча и број проведених минута на терену.

Међу њима има неколико изненађујућих имена, а изненађује и чињеница да у првој постави нема ни најбољег играча на свету Кристијана Роналда, који руку на срце у претходних месец дана није баш играо на оном нивоу који смо на који смо навикли.

Место на гол линији у формацији 4-2-3-1 заузео је голман Сампдорије Емилијано Вивијано, који је провео 270 минута на терену и имао стопостотан учинак одбрана на гол лини и пет успешних одбрана по утакмици.

На десном беку још један играч екипе Синише Михајловића. Лоренцо де Силвестри. Поуздани дефанзивац Сампдорије постигао је два поготка у марту из укупно два ударца ка голу ривала, а забележио је и четири одузете лопте у просеку по утакмици.

Прво изненађење је на позицији штопера, где се нашао дефанзивац Херте Штефан Лангкамп. Он је за 270 минута проведених на терену у просеку добијао 10,7 дуела са противничким нападачима и постигао један погодак из исто толико покушаја.

На позицији другог штопера је играч Евертона Фил Џагелка. Он је имао 18 одузетих лопти по утакмици и стопостотну успешност стартова и шест одузетих лопти ривалима.

На левом боку је играч Реал Сосиједада Јури Берчиче, који је коначно показао квалитет у редовима клуба из Баскије. Он је у просеку има 11,7 успешних дуела са ривалима, 6,9 одузетих лопти по утакмици, као и седам успешних стартова.

Везиста московског ЦСКА Бебрас Натхо заједно са Давидом Алабом заузео је централно место у везном реду, мада универзалац Бајерна игра нешто повученије, мада му је примарна позиција на левом боку. Израелац у просеку има 108 контаката са лоптом, постигао је један погодак из пет покушаја, а том учинку је придодао и једну асистенцију.

Алаба има импресиван проценат додавања (92,6 посто), пошто је од укупно 284 чак 263 успешно предао својим саиграчима. Просечно је бележио 110 контаката са лоптом и постигао један погодак из седам покушаја.

Позицију деног офанзивног везисте добио је невероватни Лионел Меси. Један од најбољих играча у историји ове игре у марту је постигао пет голова из седам упућених шутева и забележио две асистенције, а у просеку је имао 5,7 упсешних дриблинга.

Други офанзивни везиста је играч Милана Жереми Менез, који је у марту постигао три гола из три ударца у оквир ривала (укупно 10). Такође, Француз је забележио и једну асистенцију.

Везиста Манчестер Ситија Давид Силва такође је нашао место у иделних 11. Шпанац је у просеку креирао седам шанси свом тиму по утакмици, имао 81,6 успешних пасова и постигао два гола из 15 удараца ка голу ривала.

Златан Ибрахимовић је у потпуности обележио протекли месец. Постигао је шест голова из 20 удараца ка головима ривала, од којих је чак 13 ишло у оквир гола, а том учинку придодао је и једну асистенцију.

Тако је говорила статистика у протеклих месец дана.

Коментари / 0

Оставите коментар