Ovo je najbolji tim marta u Evropi!

Čak dvojica Mihajlovićevih igrača, Ibrahimović najbolji napadač, Ronaldo ispao iz startnih 11! Pogledajte koji su igrači po statističkim parametrima i učinku bili najbolji u martu mesecu...

Fudbal 03.04.2015 | 16:00
Ovo je najbolji tim marta u Evropi!

Pedantni statističari Opta sporta izabrali su najboljih 11 igrača za mart mesec u svetskom fudbalu, oslanjajući se pre svega na statistički učinak igrača i broj provedenih minuta na terenu.

Među njima ima nekoliko iznenađujućih imena, a iznenađuje i činjenica da u prvoj postavi nema ni najboljeg igrača na svetu Kristijana Ronalda, koji ruku na srce u prethodnih mesec dana nije baš igrao na onom nivou koji smo na koji smo navikli.

Mesto na gol liniji u formaciji 4-2-3-1 zauzeo je golman Sampdorije Emilijano Vivijano, koji je proveo 270 minuta na terenu i imao stopostotan učinak odbrana na gol lini i pet uspešnih odbrana po utakmici.

Na desnom beku još jedan igrač ekipe Siniše Mihajlovića. Lorenco de Silvestri. Pouzdani defanzivac Sampdorije postigao je dva pogotka u martu iz ukupno dva udarca ka golu rivala, a zabeležio je i četiri oduzete lopte u proseku po utakmici.

Prvo iznenađenje je na poziciji štopera, gde se našao defanzivac Herte Štefan Langkamp. On je za 270 minuta provedenih na terenu u proseku dobijao 10,7 duela sa protivničkim napadačima i postigao jedan pogodak iz isto toliko pokušaja.

Na poziciji drugog štopera je igrač Evertona Fil Džagelka. On je imao 18 oduzetih lopti po utakmici i stopostotnu uspešnost startova i šest oduzetih lopti rivalima.

Na levom boku je igrač Real Sosijedada Juri Berčiče, koji je konačno pokazao kvalitet u redovima kluba iz Baskije. On je u proseku ima 11,7 uspešnih duela sa rivalima, 6,9 oduzetih lopti po utakmici, kao i sedam uspešnih startova.

Vezista moskovskog CSKA Bebras Natho zajedno sa Davidom Alabom zauzeo je centralno mesto u veznom redu, mada univerzalac Bajerna igra nešto povučenije, mada mu je primarna pozicija na levom boku. Izraelac u proseku ima 108 kontakata sa loptom, postigao je jedan pogodak iz pet pokušaja, a tom učinku je pridodao i jednu asistenciju.

Alaba ima impresivan procenat dodavanja (92,6 posto), pošto je od ukupno 284 čak 263 uspešno predao svojim saigračima. Prosečno je beležio 110 kontakata sa loptom i postigao jedan pogodak iz sedam pokušaja.

Poziciju denog ofanzivnog veziste dobio je neverovatni Lionel Mesi. Jedan od najboljih igrača u istoriji ove igre u martu je postigao pet golova iz sedam upućenih šuteva i zabeležio dve asistencije, a u proseku je imao 5,7 upsešnih driblinga.

Drugi ofanzivni vezista je igrač Milana Žeremi Menez, koji je u martu postigao tri gola iz tri udarca u okvir rivala (ukupno 10). Takođe, Francuz je zabeležio i jednu asistenciju.

Vezista Mančester Sitija David Silva takođe je našao mesto u idelnih 11. Španac je u proseku kreirao sedam šansi svom timu po utakmici, imao 81,6 uspešnih pasova i postigao dva gola iz 15 udaraca ka golu rivala.

Zlatan Ibrahimović je u potpunosti obeležio protekli mesec. Postigao je šest golova iz 20 udaraca ka golovima rivala, od kojih je čak 13 išlo u okvir gola, a tom učinku pridodao je i jednu asistenciju.

Tako je govorila statistika u proteklih mesec dana.

Komentari / 0

Ostavite komentar