Пронађена друга црна кутија срушеног авиона

Главни тужилац из Марсеја потврдио је за ББЦ да је друга црна кутија срушеног авиона Џерманвингс напокон пронађена.

Свијет 02.04.2015 | 17:30
Пронађена друга црна кутија срушеног авиона

Друга црна кутија која садржи снимак унесених података и комади током лета бациће додатно свјетло на рушење авиона. Прва црна кутија са снимљеним разговором унутар кокпита пронађена је 24. марта.

Подсјећамо, у рушењу авиона Ербас А320 њемачке компаније Џерманвингс погинуло је 150 особа, међу којима је и копилот Андреас Лубитц, за којег се сумња да је летјелицу оборио са намјером.

Истражиоци су данас дошли до сазнања да је у периоду мало прије кобног рушења авиона, копилот Андреас Лубитц имао најмање пет љекара који су се бринули о његовом менталном здрављу.

Истражни органи који воде случај, а који указује на намјерно рушење авиона и убиство 149 путника и чланова посаде, потврдили су ову информацију за ЦНН.

Нови докази указују на то да је више него очито присуство страха код Лубитца због могућег губитка посла узроковало континуиран одлазак код више љекара како би добио адекватну помоћ.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ссс

02.04.2015 16:59

ја бих и те љекаре осудила засто нису обавјестили конпанију гдје је радио да је психицки болестан и да не мозе радити као пилот

ОДГОВОРИТЕ
Name

и ја мислим

02.04.2015 22:46

Да би љркаре требало преиспитат да ли су они способни да обављају свој подао.По овој прици они су боленији од покојног пилота.