Pronađena druga crna kutija srušenog aviona

Glavni tužilac iz Marseja potvrdio je za BBC da je druga crna kutija srušenog aviona Džermanvings napokon pronađena.

Svijet 02.04.2015 | 17:30
Pronađena druga crna kutija srušenog aviona

Druga crna kutija koja sadrži snimak unesenih podataka i komadi tokom leta baciće dodatno svjetlo na rušenje aviona. Prva crna kutija sa snimljenim razgovorom unutar kokpita pronađena je 24. marta.

Podsjećamo, u rušenju aviona Erbas A320 njemačke kompanije Džermanvings poginulo je 150 osoba, među kojima je i kopilot Andreas Lubitc, za kojeg se sumnja da je letjelicu oborio sa namjerom.

Istražioci su danas došli do saznanja da je u periodu malo prije kobnog rušenja aviona, kopilot Andreas Lubitc imao najmanje pet ljekara koji su se brinuli o njegovom mentalnom zdravlju.

Istražni organi koji vode slučaj, a koji ukazuje na namjerno rušenje aviona i ubistvo 149 putnika i članova posade, potvrdili su ovu informaciju za CNN.

Novi dokazi ukazuju na to da je više nego očito prisustvo straha kod Lubitca zbog mogućeg gubitka posla uzrokovalo kontinuiran odlazak kod više ljekara kako bi dobio adekvatnu pomoć.

(Klix)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sss

02.04.2015 16:59

ja bih i te ljekare osudila zasto nisu obavjestili konpaniju gdje je radio da je psihicki bolestan i da ne moze raditi kao pilot

ODGOVORITE
Name

i ja mislim

02.04.2015 22:46

Da bi ljrkare trebalo preispitat da li su oni sposobni da obavljaju svoj podao.Po ovoj prici oni su boleniji od pokojnog pilota.