Србачка школа ускоро у новом руху

У оквиру додатног ЕУ програма за опоравак школских објеката оштећених у прошлогодишњим поплавама, канцеларија УНДП-а у Сарајеву прихватила је финансирање реконструкције лијевог крила здраде Основне школе „Јован Јовановић Змај“ и дијела фискултурне дворане ове школе у Српцу у вриједности од 200.000 КМ.

Република Српска 02.04.2015 | 17:15
Србачка школа ускоро у новом руху

Одабран је изводјач, а радови треба да почну наредног викенда. Према ријечима директора србачке школе Велибора Малетића, планирано је да се прекрије кров, промијени столарија и лимарија, као и још неки послови, чиме би школа имала сасвим љепши изглед, сигурнији и угоднији боравак за ученике и наставнике.

-Школа је саградјена прије 40 година и покривена азбестним плочама, за које је утврдјено да су штетне по здравље, чија је употребна вриједност истекла још прије 10 година. Имамо три ученика са тешким оболењима, па смо на све начине покушавали да надјенмо донатора да нам помогне у санацији објекта, али до сада није било разумјевања – каже директор Малетић. Он изражава захвалност УНДП-у који је прихватио апликацију начелника општине и школе и што ће у наредних 60 дана доћи до реализације овог пројекта.

Општина Србац већ има успјешну сарадњу са УНДП-м, а једна од највећих донација била је санација поплавом оштећене школе „Доситеј Обрадовић“ у Разбоју.

-На наш позив стручњаци ове канцеларије брзо су дошли у Србац и прегледали школу „Јован Јовановић Змај“, снимили стање и већ у фебруару је расписан тендер за изводјача радова, а ево почетком априла радови ће на нашу радост почети – каже начелник Српца Драго Ћирић. Дјелимично ће се санирати и оштећени кров и столарија на фискултурној дворани највеће основне школе у србачкој општини – „Јован Јовановић Змај“.

аутор: Саво Кесер

Коментари / 0

Оставите коментар