Srbačka škola uskoro u novom ruhu

U okviru dodatnog EU programa za oporavak školskih objekata oštećenih u prošlogodišnjim poplavama, kancelarija UNDP-a u Sarajevu prihvatila je finansiranje rekonstrukcije lijevog krila zdrade Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i dijela fiskulturne dvorane ove škole u Srpcu u vrijednosti od 200.000 KM.

Republika Srpska 02.04.2015 | 17:15
Srbačka škola uskoro u novom ruhu

Odabran je izvodjač, a radovi treba da počnu narednog vikenda. Prema riječima direktora srbačke škole Velibora Maletića, planirano je da se prekrije krov, promijeni stolarija i limarija, kao i još neki poslovi, čime bi škola imala sasvim ljepši izgled, sigurniji i ugodniji boravak za učenike i nastavnike.

-Škola je sagradjena prije 40 godina i pokrivena azbestnim pločama, za koje je utvrdjeno da su štetne po zdravlje, čija je upotrebna vrijednost istekla još prije 10 godina. Imamo tri učenika sa teškim obolenjima, pa smo na sve načine pokušavali da nadjenmo donatora da nam pomogne u sanaciji objekta, ali do sada nije bilo razumjevanja – kaže direktor Maletić. On izražava zahvalnost UNDP-u koji je prihvatio aplikaciju načelnika opštine i škole i što će u narednih 60 dana doći do realizacije ovog projekta.

Opština Srbac već ima uspješnu saradnju sa UNDP-m, a jedna od najvećih donacija bila je sanacija poplavom oštećene škole „Dositej Obradović“ u Razboju.

-Na naš poziv stručnjaci ove kancelarije brzo su došli u Srbac i pregledali školu „Jovan Jovanović Zmaj“, snimili stanje i već u februaru je raspisan tender za izvodjača radova, a evo početkom aprila radovi će na našu radost početi – kaže načelnik Srpca Drago Ćirić. Djelimično će se sanirati i oštećeni krov i stolarija na fiskulturnoj dvorani najveće osnovne škole u srbačkoj opštini – „Jovan Jovanović Zmaj“.

autor: Savo Keser

Komentari / 0

Ostavite komentar