''Сакаћење'' Бајерна пред одлазак у Дортмунд!

Гвардиола неће моћи да рачуна на тројицу понајбољих играча.

Фудбал 03.04.2015 | 11:20
''Сакаћење'' Бајерна пред одлазак у Дортмунд!

Субота 4. април, стадион Вестфален. Судар Борусије Дортмунд и Бајерна из Минхена. Протеклих сезона то је био дуел који је одлучивао о томе ко ће бити првак Немачке, данас судар првопласираног и десетопласираног тима у Бундеслиги. Бајерн овај меч дочекује окован повредама, а главни човек тог клуба Карл Хајнц Румениге прокоментарисао је за клупски сајт тежину озледа код појединих играча.
„Алаба се повредио утренутку кад аје у јако доброј форми, када је постизао одличне голове из слободних удараца. Али гледамо у будућност, надамо се да ће нам се он придружити када се буде одлучивало о трофејима, чека га подужа пауза“, рекао је Румениге.

Проблем праве и озледе Арјена Робена и Франка Риберија, као и већ дуготрајна повреда Хавија Мартинеза, односно Тијага Алкантаре.
„Рибери је неизвестан за Дортмунд. Ако осећа бол, неће играти, а надамо се да ће се опоравити до следећег кола када играмо са Леверкузеном. Робенова ситуација је још тежа, како сада ствари стоје неће се враћати на терен неколико недеља. Хавија Мартинеза сам видео у свлачионици, могао би да се придружи тренинзима у наредне две недеље“.

Румениге сматра да ће дуел са Дортмундом бити тежак, јер Милионери још увек имају шансу да се до краја сезоне докопају места које води у Лигу Европе.
„Не морате да буде велики пророк да предвидите да Борусија није превише задовољна позицијом коју заузимају на табели. Почели су сезону са много већим очекивањима. Они још увек имају шансу да обезбеде Лигу Европе за следећу сезону. Морамо да се припремимо за жестоку борбу, неће бити ниског воћа које само чека да буде обрано. Биће то тежак меч“, закључио је Румениге.

Коментари / 0

Оставите коментар