''Sakaćenje'' Bajerna pred odlazak u Dortmund!

Gvardiola neće moći da računa na trojicu ponajboljih igrača.

Fudbal 03.04.2015 | 11:20
''Sakaćenje'' Bajerna pred odlazak u Dortmund!

Subota 4. april, stadion Vestfalen. Sudar Borusije Dortmund i Bajerna iz Minhena. Proteklih sezona to je bio duel koji je odlučivao o tome ko će biti prvak Nemačke, danas sudar prvoplasiranog i desetoplasiranog tima u Bundesligi. Bajern ovaj meč dočekuje okovan povredama, a glavni čovek tog kluba Karl Hajnc Rumenige prokomentarisao je za klupski sajt težinu ozleda kod pojedinih igrača.
„Alaba se povredio utrenutku kad aje u jako dobroj formi, kada je postizao odlične golove iz slobodnih udaraca. Ali gledamo u budućnost, nadamo se da će nam se on pridružiti kada se bude odlučivalo o trofejima, čeka ga poduža pauza“, rekao je Rumenige.

Problem prave i ozlede Arjena Robena i Franka Riberija, kao i već dugotrajna povreda Havija Martineza, odnosno Tijaga Alkantare.
„Riberi je neizvestan za Dortmund. Ako oseća bol, neće igrati, a nadamo se da će se oporaviti do sledećeg kola kada igramo sa Leverkuzenom. Robenova situacija je još teža, kako sada stvari stoje neće se vraćati na teren nekoliko nedelja. Havija Martineza sam video u svlačionici, mogao bi da se pridruži treninzima u naredne dve nedelje“.

Rumenige smatra da će duel sa Dortmundom biti težak, jer Milioneri još uvek imaju šansu da se do kraja sezone dokopaju mesta koje vodi u Ligu Evrope.
„Ne morate da bude veliki prorok da predvidite da Borusija nije previše zadovoljna pozicijom koju zauzimaju na tabeli. Počeli su sezonu sa mnogo većim očekivanjima. Oni još uvek imaju šansu da obezbede Ligu Evrope za sledeću sezonu. Moramo da se pripremimo za žestoku borbu, neće biti niskog voća koje samo čeka da bude obrano. Biće to težak meč“, zaključio je Rumenige.

Komentari / 0

Ostavite komentar