Реал - Барса 3:0!

Краљевски клуб у претходних шест месеци довео Едегарда, Данила и Асенсија, играче који су били тиха патња Блаугране.

Фудбал 03.04.2015 | 10:40
Реал - Барса 3:0!

Бар они који су одрасили у подељеним градовима и државама знају да се велики ривали не надмећу само на терену. Има ту разних игри и игрица и изван травнатог тепиха... Сведоци смо на какве су све потезе годинама уназад били спремни челници Црвене звезде и Партизана, који су у срећним временима демонстирали силу (пре)отимањем играча.

Међутим, све је то дечја игра у односу на актулену нетрепељивост на реалцији Барселона-Мадрид. Каталонски великан је на добром путу да врати трофеј првенства Шпаније на Ноу Камп, победио је и у претходном Ел класику, али је зато ван терена нокаутиран. Истина, тако тврди мадридска Марка, а врло добро знамо коме је тај дневник наклоњен.

Трансфер десног бека Порта Данила у Мадрид имао је епитет вести дана на Иберијском полуострву. Сјајни Бразилац је постао најскупљи дефанзивац у историји најтрофејнијег европског клуба (31.500.000 евра), али та сума је за све оне којима је Реал ближи срцу права ситница. И то и због простог разлога, пошто је Барселона чинила грозничаве напоре да у Каталонију доведе суперсоничног бека. Нудили су португалском клубу невероватних 37.000.000 евра, уз молбу да задрже Данила у гнезду Змајева док им не истекне казна ФИФА.

Није вредело. Зов Мадрида је био сувише јак. Порто, а и сам Данило нису могли да се одупру. Исто се може рећи и за норвешког вундеркинда Мартина Едегарда. Тинејџер који је већ годину дана у фокусу комплетне европске јавности обилазио је бројне клубове широм Старог континента. Његов отац се наводно обећао Барселони, али је 21. јануара 2015. године стављена тачка на вишемесечну трансфер сагу: Едегард је потписао шестогодишњи уговор са Реал Мадридом...

Барса је остала кратких рукава и у настојању да на Ноу Камп доведе Марка Асенсија. Реч је о једном од најталентованијих крилних играча на Пиринејима који је класу показивао у Мајорки. Представници Блаугране обитавали су канцеларије челника Мајорке, међутим Асенсио је у децембру постао члан Реал Мадрида. Потписао је шестогодишњи уговор као и Едегард. Тај тандем пројектован је као камен темељац бејби Галактикоса.

Коментари / 0

Оставите коментар