Real - Barsa 3:0!

Kraljevski klub u prethodnih šest meseci doveo Edegarda, Danila i Asensija, igrače koji su bili tiha patnja Blaugrane.

Fudbal 03.04.2015 | 10:40
Real - Barsa 3:0!

Bar oni koji su odrasili u podeljenim gradovima i državama znaju da se veliki rivali ne nadmeću samo na terenu. Ima tu raznih igri i igrica i izvan travnatog tepiha... Svedoci smo na kakve su sve poteze godinama unazad bili spremni čelnici Crvene zvezde i Partizana, koji su u srećnim vremenima demonstirali silu (pre)otimanjem igrača.

Međutim, sve je to dečja igra u odnosu na aktulenu netrepeljivost na realciji Barselona-Madrid. Katalonski velikan je na dobrom putu da vrati trofej prvenstva Španije na Nou Kamp, pobedio je i u prethodnom El klasiku, ali je zato van terena nokautiran. Istina, tako tvrdi madridska Marka, a vrlo dobro znamo kome je taj dnevnik naklonjen.

Transfer desnog beka Porta Danila u Madrid imao je epitet vesti dana na Iberijskom poluostrvu. Sjajni Brazilac je postao najskuplji defanzivac u istoriji najtrofejnijeg evropskog kluba (31.500.000 evra), ali ta suma je za sve one kojima je Real bliži srcu prava sitnica. I to i zbog prostog razloga, pošto je Barselona činila grozničave napore da u Kataloniju dovede supersoničnog beka. Nudili su portugalskom klubu neverovatnih 37.000.000 evra, uz molbu da zadrže Danila u gnezdu Zmajeva dok im ne istekne kazna FIFA.

Nije vredelo. Zov Madrida je bio suviše jak. Porto, a i sam Danilo nisu mogli da se odupru. Isto se može reći i za norveškog vunderkinda Martina Edegarda. Tinejdžer koji je već godinu dana u fokusu kompletne evropske javnosti obilazio je brojne klubove širom Starog kontinenta. Njegov otac se navodno obećao Barseloni, ali je 21. januara 2015. godine stavljena tačka na višemesečnu transfer sagu: Edegard je potpisao šestogodišnji ugovor sa Real Madridom...

Barsa je ostala kratkih rukava i u nastojanju da na Nou Kamp dovede Marka Asensija. Reč je o jednom od najtalentovanijih krilnih igrača na Pirinejima koji je klasu pokazivao u Majorki. Predstavnici Blaugrane obitavali su kancelarije čelnika Majorke, međutim Asensio je u decembru postao član Real Madrida. Potpisao je šestogodišnji ugovor kao i Edegard. Taj tandem projektovan je kao kamen temeljac bejbi Galaktikosa.

Komentari / 0

Ostavite komentar