Видео: Хоће ли Харден бити МВП?!

Бек Хјустона Џејмс Харден невероватном партијом у мечу са Сакраментом показао је зашто га многи виде као добитника награде за најкориснијег играча НБА лиге.

Кошарка 02.04.2015 | 16:00
Видео: Хоће ли Харден бити МВП?!

Харден је Кингсима убацио рекорд каријере са 51 поеном – за два поена шутирао је 8-16, за три 8-9, а са линије пенала 11-13.

Уз то је уписао 8 скокова, 6 асистенција и 3 украдене лопте, додуше уз 7 изгубљених.

“Он проназали начин да наш тим учини бољим сваки пут кад је на терену. Толико је вешт, може да поентира на много различитих начина. Дефинитивно га је забавно гледати“, каже Тревор Ариза.

Тренер ’Ракета’ Кевин Мекхејл посебно је био одушевљен Харденовом прецизношћу у шуту.

“Погодити осам од девет тројки веома је тешко. Тешко је и када си сâм, а камоли на утакмици“, рекао је Мекхејл.

Харден је постао први играч у историји Рокитса који је убацио 50 или више поена барем две утакмице у сезони. Претходно је то учинио 19. марта, када је у мечу са Денвером дао тачно 50 поена.

Дуел са Кингсима био је 33. у којем је Харден постигао најмање 30 поена, а девети са најмање 40 ове сезоне – по тим параматерима 25-годишњи момак из Лос Анђелеса најбољи је у лиги.

Хјустон је захваљујући Хардену дошао до 51. победе у сезони и сада са Мемфисом дели друго место на Западу. И то без Двајта Хауарда.

“Не мењам свој начин игре у зависности од тога да ли је Хауард на паркету. Ако се укаже прилика за напад, искористим је. Ако не, покушам да асистирам, да нађем слободног саиграча“, објаснио је ’Брада’

Харден тренутно дели прво место на листи стрелаца са Раселом Вестбруком – обојица у просеку убацују 27,6 поена.

Уз њих, најозбиљнији кандидати за најкориснијег играча лиге јесу Стеф Кари и Леброн Џејмс, а многи у трку укључују и плеја Лоса Анђелес Клиперса Криса Пола, као и прву звезду Пеликанса Ентонија Дејвиса.

“Тежак је то избор – неколико момака игра стварно фантастично. Харден, Рас, Стеф, Леброн“, каже Дејвис и после паузе од неколико секунди додаје:

“Морам да се определим за Џејмса Хардена, игра ’лудачки’. Ми сваки сан разговарамо о њему – дуго није имао помоћ Хауард, а ипак је успевао да се такмичи и да побеђује за Хјустон“.

Џејмс Харден провео је две године на Аризона Стејту пре него што је на драфту 2009. годинр биран као трећи пик Оклахома Сити Тандера. Три сезоне провео је тамо, добио је и награду за најбољег шестог играча лиге, а онда је преласком у Тексас постао троструки Ол-стар играч и један од најбољих кошаркаша у НБА.

Да ли и довољно добар за МВП награду?

Коментари / 0

Оставите коментар