Ђурић: Формирања косовске војске води у дестабилизацију

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић успротивио се данас најавама формирања косовске војске и смањењу снага припадника Кфор-а, истакавши да то не би било у интересу мира и стабилности и заштите Срба у покрајини.

Регион 02.04.2015 | 15:00
Ђурић: Формирања косовске војске води у дестабилизацију

Ðурић је, на седници Парламентарне скупштине НАТО, казао да смањење снага Кфор-а може значити само дестабилизацију и у најгорем случају, насиље над неалбанцима.

"Ко ће ако не буде Кфор-а чувати манастир Високи Дечани и Србе у Грачанци, Штрпцу...", упитао је он.

Према његовим речима никаква косовска војска не може да буде замена за међународне снаге јер је Кфор, пре свега, фактор одвраћања.

Ðурић је упозорио и на могућу улогу једнонационалне војске у обезбеђењу сигурности, запитавши како би "преобучени припадници ОВК" то радили.

Ðурић је поновио да је званични Београд привржен испуњењу свих одредаба Бриселског споразума и да ће наставити да пружа руку свим политичким странкама у Приштини, а које се посебно противе стварању Заједнице српских општина (ЗСО).

Он је навео и да ниједна од тачака у вези с формирањем ЗСО није испуњена наводећи да је основни разлог за то што политичке снаге у Приштини то не желе.

Ðурић је додао и да нико не треба да се плаши формирања ЗСО, указавши да Приштина "измишља политичке препреке за формирање", нагласивши да ће Београд наставити да им пружа руку у очекивању да ће је прихватити.

Према његовим речима и политичке странке Албанаца би требало да схвате да оно што је добро за Србе не може да буде лоше за косовске Албанце.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

02.04.2015 16:05

ТРУЦКАЈ ТИ СТА ХОЦЕС, ЗАПАД УПРАВЉА СА ТОМ ПОЛИТИКОМ!!! НЕМАТЕ ВИ СТА ДА ПРИЧАТЕ ПОКРИТЕ СЕ САМО УСИМА!!!

ОДГОВОРИТЕ