Чубриловић тврди да власт Српске ради на растерећењу привреде

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић оцијенио је да Влада Српске ради свој посао и иде добрим путем, што је показала припремањем сета реформских закона који треба да доведу до растерећења привреде.

Република Српска 02.04.2015 | 11:20
Чубриловић тврди да власт Српске ради на растерећењу привреде

Чубриловић је најавио да би 15. априла требало да буде одржана нова сједница парламента Српске на којој ће, такође, бити разматран нови сет реформских закона.

"Влада, очигледно, ради свој посао. А што се тиче 100 дана, мени се чини да је то сувише кратак период да би показала свој потпуни успјех који ће се мјерити кроз привредни развој, запошљавање, рјешавање питања важних за грађане. Мислим да кроз ове законе иде добрим путем", рекао је Чубриловић за "Независне новине".

Говорећи о раду парламента и односу са представницима опозиције, Чубриловић је истакао да је скупштинска већина стабилна и да по том питању не очекује проблеме, с обзиром на компактност постојеће већине, док са опозиционим посланицима има коректан однос.

"Као предсједник се трудим да Пословник примјењујем једнако и на позицију и на опозицију јер Пословник не познаје шта је једно, а шта друго. Испред себе имам народне посланике и третирам их једнако. Они то увиђају и наш међусобни однос је јасан и коректан", наводи предсједник парламента Српске.

Говорећи о формирању власти на нивоу БиХ, Чубриловић је оцијенио да ће и послије успостављања Савјета министара проблеми бити настављени јер је ријеч о коалицији са мало додирних тачака међу странкама.

"Али наравно, добро је што је формирана власт, како би заједничке институције БиХ профункционисале, јер ми смо јединствен економски простор и наши закони морају бити компатибилни", нагласио је Чубриловић.

Извор: Независне новине

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

терет

02.04.2015 09:22

Чубриловић је растеретио сва јавна предузећа која су под његовом контролом. Сва су уништена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

02.04.2015 09:25

ОД ПОПЛАВЕ СТЕ ВИ ЈЕДИНО ОПАСНИЈИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

02.04.2015 09:27

Овај нема појма шта прича.Растерећује привреду а налаже јој нове намете,као поскупљење струје.Гуши општине са сваке стране.Фарса за глупи народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

02.04.2015 10:39

Како је оно рекао 100 дана је мало да се види колико је Влада успјешна. Е ти би да ти и твоји владате 100 година да видимо пуну "ефикасност" дичне Владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баба ванга

02.04.2015 21:14

У колико скупстина усвоји и најмање олаксање за привреду, прво су удари по пензионом фонду. Он и овако опстаје на инфузији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пропала фирма

03.04.2015 05:21

Све сто они висе растерецују привреду,оно све висе затворених објеката,Једина успјесна реформа јесте да вас потрпају све скупа у затвор на 40 год,аутоматски це доци до растерецења

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

03.04.2015 16:03

Власт ради на гашењу и оно мало привреде што ради упркос свим наметима.

ОДГОВОРИТЕ