Čubrilović tvrdi da vlast Srpske radi na rasterećenju privrede

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da Vlada Srpske radi svoj posao i ide dobrim putem, što je pokazala pripremanjem seta reformskih zakona koji treba da dovedu do rasterećenja privrede.

Republika Srpska 02.04.2015 | 11:20
Čubrilović tvrdi da vlast Srpske radi na rasterećenju privrede

Čubrilović je najavio da bi 15. aprila trebalo da bude održana nova sjednica parlamenta Srpske na kojoj će, takođe, biti razmatran novi set reformskih zakona.

"Vlada, očigledno, radi svoj posao. A što se tiče 100 dana, meni se čini da je to suviše kratak period da bi pokazala svoj potpuni uspjeh koji će se mjeriti kroz privredni razvoj, zapošljavanje, rješavanje pitanja važnih za građane. Mislim da kroz ove zakone ide dobrim putem", rekao je Čubrilović za "Nezavisne novine".

Govoreći o radu parlamenta i odnosu sa predstavnicima opozicije, Čubrilović je istakao da je skupštinska većina stabilna i da po tom pitanju ne očekuje probleme, s obzirom na kompaktnost postojeće većine, dok sa opozicionim poslanicima ima korektan odnos.

"Kao predsjednik se trudim da Poslovnik primjenjujem jednako i na poziciju i na opoziciju jer Poslovnik ne poznaje šta je jedno, a šta drugo. Ispred sebe imam narodne poslanike i tretiram ih jednako. Oni to uviđaju i naš međusobni odnos je jasan i korektan", navodi predsjednik parlamenta Srpske.

Govoreći o formiranju vlasti na nivou BiH, Čubrilović je ocijenio da će i poslije uspostavljanja Savjeta ministara problemi biti nastavljeni jer je riječ o koaliciji sa malo dodirnih tačaka među strankama.

"Ali naravno, dobro je što je formirana vlast, kako bi zajedničke institucije BiH profunkcionisale, jer mi smo jedinstven ekonomski prostor i naši zakoni moraju biti kompatibilni", naglasio je Čubrilović.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

teret

02.04.2015 09:22

Čubrilović je rasteretio sva javna preduzeća koja su pod njegovom kontrolom. Sva su uništena.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

02.04.2015 09:25

OD POPLAVE STE VI JEDINO OPASNIJI!

ODGOVORITE
Name

Василије

02.04.2015 09:27

Овај нема појма шта прича.Растерећује привреду а налаже јој нове намете,као поскупљење струје.Гуши општине са сваке стране.Фарса за глупи народ!

ODGOVORITE
Name

Требиње

02.04.2015 10:39

Како је оно рекао 100 дана је мало да се види колико је Влада успјешна. Е ти би да ти и твоји владате 100 година да видимо пуну "ефикасност" дичне Владе.

ODGOVORITE
Name

baba vanga

02.04.2015 21:14

U koliko skupstina usvoji i najmanje olaksanje za privredu, prvo su udari po penzionom fondu. On i ovako opstaje na infuziji.

ODGOVORITE
Name

propala firma

03.04.2015 05:21

Sve sto oni vise rasterecuju privredu,ono sve vise zatvorenih objekata,Jedina uspjesna reforma jeste da vas potrpaju sve skupa u zatvor na 40 god,automatski ce doci do rasterecenja

ODGOVORITE
Name

Direkt

03.04.2015 16:03

Vlast radi na gašenju i ono malo privrede što radi uprkos svim nametima.

ODGOVORITE