Погинула 54 морнара

Најмање 54 морнара је изгубило живот, а 15 нестало, од укупно 132 члана посаде, када је рано јутрос потонуо рибарски брод "Далеки исток" у Охотском мору, код обале Камчатке , 250 километара јужно од главног града Магадана.

Свијет 02.04.2015 | 10:35
Погинула 54 морнара

Како преноси агенција ТАС, 63-оје чланова посаде је спасено, али су сви имали хипотермију због боравка у леденој води. Официр регионалног координационог поморског спасилачког центра рекао је да је на броду било 78 Руса и најмање 40 људи из Мианмара. На броду је било и држављна Украјине, Литваније и Вануатуа.

Узрок несреће још није утврђен, али руски медији наводе да је могуће да се бор сударио са пловећим сантама леда. Брод је био носивости 5.700 тона, дуг 104 метра. Припадао је компанији "Магелан" из луке Невелск на оствру Сахалину.

Према првим информацијама 40 провређених ће бити пребачено у болицу хеликоптером, саопштила је компанија, уз напомену да они нису учетвовали у спасавању збпог удаљености од места потонућа.

У акцији спасавања учествује 1.500 људи, међу којима и 26 рибарских бродова, наводи се у шопштемју, регионалног центра руског Минситсартва за ванредне ситуације.

 

Коментари / 0

Оставите коментар