Poginula 54 mornara

Najmanje 54 mornara je izgubilo život, a 15 nestalo, od ukupno 132 člana posade, kada je rano jutros potonuo ribarski brod "Daleki istok" u Ohotskom moru, kod obale Kamčatke , 250 kilometara južno od glavnog grada Magadana.

Svijet 02.04.2015 | 10:35
Poginula 54 mornara

Kako prenosi agencija TAS, 63-oje članova posade je spaseno, ali su svi imali hipotermiju zbog boravka u ledenoj vodi. Oficir regionalnog koordinacionog pomorskog spasilačkog centra rekao je da je na brodu bilo 78 Rusa i najmanje 40 ljudi iz Mianmara. Na brodu je bilo i državljna Ukrajine, Litvanije i Vanuatua.

Uzrok nesreće još nije utvrđen, ali ruski mediji navode da je moguće da se bor sudario sa plovećim santama leda. Brod je bio nosivosti 5.700 tona, dug 104 metra. Pripadao je kompaniji "Magelan" iz luke Nevelsk na ostvru Sahalinu.

Prema prvim informacijama 40 provređenih će biti prebačeno u bolicu helikopterom, saopštila je kompanija, uz napomenu da oni nisu učetvovali u spasavanju zbpog udaljenosti od mesta potonuća.

U akciji spasavanja učestvuje 1.500 ljudi, među kojima i 26 ribarskih brodova, navodi se u šopštemju, regionalnog centra ruskog Minsitsartva za vanredne situacije.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar