Бака дува да заборави трауме рата у БиХ

Анђа Агић (75), мајсторски кандидат и најбоља шахисткиња Бачке Паланке свих времена, пуштена је из притвора где је боравила 48 часова јер је полиција у њеној кући, у Улици Родољуба Чолаковића 8, пронашла 43 грама марихуане сакривене у кухињском посуђу.

Србија 02.04.2015 | 09:08
Бака дува да заборави трауме рата у БиХ

- Немам шта да кријем. Једина истина је да користим повремено марихуану као џоинт јер ме она смирује и помаже да заборавим трауме рата које сам доживела у Босанском Шамцу где сам до 1992. радила у једној фабрици као референт ХТЗ Кунем се да никад нисам продала грам марихуане и да је користим само за себе јер сам открила да на моју психу делује боље од било ког лека - каже ова бака обучена у фармерке и јакну.

Њени су, прича она, колонисти у Бачкој Паланци, а она се вратила у завичај ради посла, да би поново дошла у Бачку, али као избеглица, кад је већ почео рат у Босни. Успела је да у овом граду од своје уштеђевине и фондова за избеглице направи кућу у којој живи иако још није завршена. 

- Имам малу социјалну помоћ, а помажу ме и рођаци који живе овде близу, у комшилуку. То су сва моја примања, али ни моје потребе нису велике, важно ми је да могу да играм шах и попијем пиво у клубу – испричала је Анђа.

Милан Шебез, други велики паланачки шахиста, каже да је Агићева највећа паланачка урбана легенда.

- Њена највећа љубав је шах и редовно је у клубу где уз шаховску таблу, пиво и цигарете проведе цело вече. Понекад се може видети и у кладионици где има своје стално место – каже мајстор Шебез и додаје да је њена лична одлука да тако проведе старост коју њени познаници и суграђани поштују.

Радован Радонић истиче да његова познаница Анђа Агић, иако је одсуствовала 20 година из Паланке, у граду има симпатије суграђана. Иако делује повучено, прича Радонић, Анђа је донела босанску дружељубивост и комуникативност.

- Што се тиче дроге, изненађени смо, али верујемо да ће полиција и тужилац то испитати до краја. 

Подсетимо, претресом њене куће, по наредби надлежног суда, полиција је пронашла око 43 грама марихуане, а она се терети да је продала пакетић идентичне материје једном мештанину.

Незванично сазнајемо да је Анђа други пут ухапшена због дроге.

- Полиција је и пре неколико година код ње нашла марихуану, али је била мања количина него овом приликом, и прошла је са условном.

Извор: Блиц

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Подршка

02.04.2015 07:14

Држ' се, Анђо, подржава те цијела Југа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

02.04.2015 07:18

Тако је...због тога сви "дувамо" :)...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

02.04.2015 07:23

Килограми хероина пролазе пред оцима полицајаца, а они насли да сиље ону ствар на овој дивној бакици. Брука и срамота за дрзаву!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посавски гонич

02.04.2015 07:40

Анђо сестро, не дај се хостаплерима и збирима, сва је Средња Посавина уз тебе, ако те буду прогањали врацај се назад има у Обудовцу да добијес азил и смјестај, а и плантазицу цемо ти наци. За статус легенде си се вец сама побринула и показала цитавом свијету засто смо у највецој мјери мирољубив и опустен народ и наравно за..банти без конкуренције! Бог или Вишну:-) ти здравља дао и зивила сто година!

ОДГОВОРИТЕ
Name

остоја

02.04.2015 07:46

Тако јееее...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

02.04.2015 07:47

Како живимо задњих 25 година сви би требали слиједити примјер ове старице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБОЉУБ

02.04.2015 08:21

Само ме занима чија војска јој направи трауме? О томе нико не прича јер да је српска било би одмах посла за Хаг еу,Нато па осуђивање цјеле српске нације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

02.04.2015 08:41

Агићко само дувај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

02.04.2015 09:02

Секс, дрога и алкохол- напред баба.

ОДГОВОРИТЕ