Baka duva da zaboravi traume rata u BiH

Anđa Agić (75), majstorski kandidat i najbolja šahistkinja Bačke Palanke svih vremena, puštena je iz pritvora gde je boravila 48 časova jer je policija u njenoj kući, u Ulici Rodoljuba Čolakovića 8, pronašla 43 grama marihuane sakrivene u kuhinjskom posuđu.

Srbija 02.04.2015 | 09:08
Baka duva da zaboravi traume rata u BiH

- Nemam šta da krijem. Jedina istina je da koristim povremeno marihuanu kao džoint jer me ona smiruje i pomaže da zaboravim traume rata koje sam doživela u Bosanskom Šamcu gde sam do 1992. radila u jednoj fabrici kao referent HTZ Kunem se da nikad nisam prodala gram marihuane i da je koristim samo za sebe jer sam otkrila da na moju psihu deluje bolje od bilo kog leka - kaže ova baka obučena u farmerke i jaknu.

Njeni su, priča ona, kolonisti u Bačkoj Palanci, a ona se vratila u zavičaj radi posla, da bi ponovo došla u Bačku, ali kao izbeglica, kad je već počeo rat u Bosni. Uspela je da u ovom gradu od svoje ušteđevine i fondova za izbeglice napravi kuću u kojoj živi iako još nije završena. 

- Imam malu socijalnu pomoć, a pomažu me i rođaci koji žive ovde blizu, u komšiluku. To su sva moja primanja, ali ni moje potrebe nisu velike, važno mi je da mogu da igram šah i popijem pivo u klubu – ispričala je Anđa.

Milan Šebez, drugi veliki palanački šahista, kaže da je Agićeva najveća palanačka urbana legenda.

- Njena najveća ljubav je šah i redovno je u klubu gde uz šahovsku tablu, pivo i cigarete provede celo veče. Ponekad se može videti i u kladionici gde ima svoje stalno mesto – kaže majstor Šebez i dodaje da je njena lična odluka da tako provede starost koju njeni poznanici i sugrađani poštuju.

Radovan Radonić ističe da njegova poznanica Anđa Agić, iako je odsustvovala 20 godina iz Palanke, u gradu ima simpatije sugrađana. Iako deluje povučeno, priča Radonić, Anđa je donela bosansku druželjubivost i komunikativnost.

- Što se tiče droge, iznenađeni smo, ali verujemo da će policija i tužilac to ispitati do kraja. 

Podsetimo, pretresom njene kuće, po naredbi nadležnog suda, policija je pronašla oko 43 grama marihuane, a ona se tereti da je prodala paketić identične materije jednom meštaninu.

Nezvanično saznajemo da je Anđa drugi put uhapšena zbog droge.

- Policija je i pre nekoliko godina kod nje našla marihuanu, ali je bila manja količina nego ovom prilikom, i prošla je sa uslovnom.

Izvor: Blic

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Podrška

02.04.2015 09:14

Drž' se, Anđo, podržava te cijela Juga!

ODGOVORITE
Name

realan

02.04.2015 09:18

Tako je...zbog toga svi "duvamo" :)...

ODGOVORITE
Name

Ime

02.04.2015 09:23

Kilogrami heroina prolaze pred ocima policajaca, a oni nasli da silje onu stvar na ovoj divnoj bakici. Bruka i sramota za drzavu!!!

ODGOVORITE
Name

Posavski gonič

02.04.2015 09:40

Anđo sestro, ne daj se hostaplerima i zbirima, sva je Srednja Posavina uz tebe, ako te budu proganjali vracaj se nazad ima u Obudovcu da dobijes azil i smjestaj, a i plantazicu cemo ti naci. Za status legende si se vec sama pobrinula i pokazala citavom svijetu zasto smo u najvecoj mjeri miroljubiv i opusten narod i naravno za..banti bez konkurencije! Bog ili Višnu:-) ti zdravlja dao i zivila sto godina!

ODGOVORITE
Name

ostoja

02.04.2015 09:46

Tako jeeee...

ODGOVORITE
Name

Geography

02.04.2015 09:47

Kako živimo zadnjih 25 godina svi bi trebali slijediti primjer ove starice.

ODGOVORITE
Name

SRBOLJUB

02.04.2015 10:21

Samo me zanima čija vojska joj napravi traume? O tome niko ne priča jer da je srpska bilo bi odmah posla za Hag eu,Nato pa osuđivanje cjele srpske nacije.

ODGOVORITE
Name

crni

02.04.2015 10:41

Agićko samo duvaj

ODGOVORITE
Name

Требиње

02.04.2015 11:02

Секс, дрога и алкохол- напред баба.

ODGOVORITE