ЕК: 6 000 километара за побједу!

Гран Канарија надомак финала Еврокупа после тријумфа над Униксом у Казању (70:83). "Тесна" победа Банвита над Химкијем.

Кошарка 02.04.2015 | 08:00
ЕК: 6 000 километара за побједу!

Екипе Гран Канарије и Химкија фаворити су за пласман у финале Еврокупа, пошто су на гостујућим паркетима остварили повољне резултате пред реванш мечеве полуфинала.

Гран Канарија морала је да пређе око 6.000 километара од Лас Палмаса, наспрам северозападне обале Африке, до Казања, у руској републици Татарстан и то јој није сметало да у среду увече одигра као на домаћем паркету.

Расположени кошаркаши шпанског представника повели су 0:9 и након прве четвртине 11:26 и ниједног тренутка нису дозволили Униксу да озбиљно запрети. Њихово вођство осцилирало је између седам и 13 поена, колико је било и на крају меча - 70:83.

Осморица играча Гран Канарије постигла су између осам и 12 поена, а најбољи је са 12 поена и 11 скокова био Валтер Тавареш, центар са Зеленортских острва, кога су летос драфтовали Атланта Хокси.

Најефикаснији у тиму Уникса били су Сергеј Биков са 17 и Куртис Џерелс са 15 поена.

Уникс је и у четвртфиналу прво изгубио на свом паркету, па у реваншу жестоко узвратио Локомотиви Кубањ (58:79). Тако нешто мораће да понови ако жели другу сезону заредом да заигра у финалу Еврокупа...

Химки је у четвртфиналу славио двоструку победу над Валенсијом, а слично би могло да се деси и у полуфиналу против Банвита.

Клуб из Московске области јесте изгубио са поеном разлике - 83:82, што је у игри на две утакмице равно победи.

Ерл Роуленд (21п, 5ас) предводио је Партизановог противника у првој фази такмичења, а на другој страни је стандардно најбољи био Тајрис Рајс (22п, 7ас), МВП последњег Фајнал фора Евролиге, као члан Макабија.

Као и сваке године, победник Еврокупа стећи ће право наступа у наредном циклусу Евролиге.

Коментари / 0

Оставите коментар