EK: 6 000 kilometara za pobjedu!

Gran Kanarija nadomak finala Evrokupa posle trijumfa nad Uniksom u Kazanju (70:83). "Tesna" pobeda Banvita nad Himkijem.

Košarka 02.04.2015 | 08:00
EK: 6 000 kilometara za pobjedu!

Ekipe Gran Kanarije i Himkija favoriti su za plasman u finale Evrokupa, pošto su na gostujućim parketima ostvarili povoljne rezultate pred revanš mečeve polufinala.

Gran Kanarija morala je da pređe oko 6.000 kilometara od Las Palmasa, naspram severozapadne obale Afrike, do Kazanja, u ruskoj republici Tatarstan i to joj nije smetalo da u sredu uveče odigra kao na domaćem parketu.

Raspoloženi košarkaši španskog predstavnika poveli su 0:9 i nakon prve četvrtine 11:26 i nijednog trenutka nisu dozvolili Uniksu da ozbiljno zapreti. Njihovo vođstvo osciliralo je između sedam i 13 poena, koliko je bilo i na kraju meča - 70:83.

Osmorica igrača Gran Kanarije postigla su između osam i 12 poena, a najbolji je sa 12 poena i 11 skokova bio Valter Tavareš, centar sa Zelenortskih ostrva, koga su letos draftovali Atlanta Hoksi.

Najefikasniji u timu Uniksa bili su Sergej Bikov sa 17 i Kurtis Džerels sa 15 poena.

Uniks je i u četvrtfinalu prvo izgubio na svom parketu, pa u revanšu žestoko uzvratio Lokomotivi Kubanj (58:79). Tako nešto moraće da ponovi ako želi drugu sezonu zaredom da zaigra u finalu Evrokupa...

Himki je u četvrtfinalu slavio dvostruku pobedu nad Valensijom, a slično bi moglo da se desi i u polufinalu protiv Banvita.

Klub iz Moskovske oblasti jeste izgubio sa poenom razlike - 83:82, što je u igri na dve utakmice ravno pobedi.

Erl Roulend (21p, 5as) predvodio je Partizanovog protivnika u prvoj fazi takmičenja, a na drugoj strani je standardno najbolji bio Tajris Rajs (22p, 7as), MVP poslednjeg Fajnal fora Evrolige, kao član Makabija.

Kao i svake godine, pobednik Evrokupa steći će pravo nastupa u narednom ciklusu Evrolige.

Komentari / 0

Ostavite komentar