Видео: Најтежи 1. април у историји КК Црвена звезда!

Дан када је у паклу Пионира шампионском тиму европски трофеј испао из руку...Иако су пред реванш финала Купа Радивоја Кораћа имали залиху од шест поена црвено-бели су у Пиониру успели да прокоцкају значајно примућство и доживе један од тежих пораза у клупској историји.

Кошарка 01.04.2015 | 22:40
Видео: Најтежи 1. април у историји КК Црвена звезда!

Навијачи Црвене звезде кошаркашку сезону 1997/1998. памте по последњој шампионској титули и генерацији која је тада клубу са Малог Калемегдана у наредној сезони донела пласман у Евролигу, али је свакако у дубоко урезаном памћењу остао један пораз на евросцени, вероватно најтежи у историји црвено-белих. У питању је пораз у реванш мечу тадашњег Купа Радивоја Кораћа од Меша из Вероне, који је одигран на данашњи дан пре тачно седам година.

Црвена звезда је првој утакмици у Верони славила са шест поена разлике (68:74), али су Италијани у реваншу победили резултатом 73:64 и домогли се европског трофеја. У Пиониру је све било спремно за подизање великог трофеја, на трибинама игла није имала где да падне, а Делије су приредиле још један амбијент за памћење. Ипак, таква атмосфера као да је везала ноге изабраницима Владислава Лучића, који су током комплетног тока меча безуспешно јурили предност ривала, али никако нису успевали да је сустигну, па је она у самој завршници постала и двоцифрена, а самим тим и недостижна.

Ипак, у самој завршници настала је права драма. Оливер Поповић је тројком 16 секунди пре краја смањио разлику на седам поена, Рендолф Киз је са линије пенала погодио само једно слободно бацање, али је у наредном нападу лопта након шута Војкана Бенчића за три поена кружила по обручу и изашла, па је Алесандро Бони са пенала поставио коначан резултат. У последњем нападу Оливер Поповић је чак успео и да погоди тројку са десет метара, али су судије већ прекинуле акцију због фаула.

Коментари / 0

Оставите коментар