Video: Najteži 1. april u istoriji KK Crvena zvezda!

Dan kada je u paklu Pionira šampionskom timu evropski trofej ispao iz ruku...Iako su pred revanš finala Kupa Radivoja Koraća imali zalihu od šest poena crveno-beli su u Pioniru uspeli da prokockaju značajno primućstvo i dožive jedan od težih poraza u klupskoj istoriji.

Košarka 01.04.2015 | 22:40
Video: Najteži 1. april u istoriji KK Crvena zvezda!

Navijači Crvene zvezde košarkašku sezonu 1997/1998. pamte po poslednjoj šampionskoj tituli i generaciji koja je tada klubu sa Malog Kalemegdana u narednoj sezoni donela plasman u Evroligu, ali je svakako u duboko urezanom pamćenju ostao jedan poraz na evrosceni, verovatno najteži u istoriji crveno-belih. U pitanju je poraz u revanš meču tadašnjeg Kupa Radivoja Koraća od Meša iz Verone, koji je odigran na današnji dan pre tačno sedam godina.

Crvena zvezda je prvoj utakmici u Veroni slavila sa šest poena razlike (68:74), ali su Italijani u revanšu pobedili rezultatom 73:64 i domogli se evropskog trofeja. U Pioniru je sve bilo spremno za podizanje velikog trofeja, na tribinama igla nije imala gde da padne, a Delije su priredile još jedan ambijent za pamćenje. Ipak, takva atmosfera kao da je vezala noge izabranicima Vladislava Lučića, koji su tokom kompletnog toka meča bezuspešno jurili prednost rivala, ali nikako nisu uspevali da je sustignu, pa je ona u samoj završnici postala i dvocifrena, a samim tim i nedostižna.

Ipak, u samoj završnici nastala je prava drama. Oliver Popović je trojkom 16 sekundi pre kraja smanjio razliku na sedam poena, Rendolf Kiz je sa linije penala pogodio samo jedno slobodno bacanje, ali je u narednom napadu lopta nakon šuta Vojkana Benčića za tri poena kružila po obruču i izašla, pa je Alesandro Boni sa penala postavio konačan rezultat. U poslednjem napadu Oliver Popović je čak uspeo i da pogodi trojku sa deset metara, ali su sudije već prekinule akciju zbog faula.

Komentari / 0

Ostavite komentar