Милан изгледа има ''уклету деветку''!

Инзаги је последњи којем се Сан Сиро радовао! Веровали или не, али садашњи тренер Милана последњи је голгетер који је погодио у победи Росонера.

Фудбал 02.04.2015 | 13:40
Милан изгледа има ''уклету деветку''!

Усуд је то са којим се носе велики играчи када уплове у тренерске воде. Филипо Инзаги се вероватно крсти док гледа наследнике како промашују шансу за шансом. И тако већ скоро три године. Наиме, управо је садашњи тренер Милана последњи играч чија је леђа красила чувена деветка који је постигао гол у првенственој победи Росонера!

Био је то 13. мај 2012. године. Инзаги се опраштао од играчке каријере. Противник је била Новара, а Супер Пипо је у 82. минуту погодио за преокрет и коначних 2:1 Милана. Сан Сиро је ексолодирао. Милан је сезону завршио на другом месту на табели, из садашње перспективе "свега" четири бода иза Јувентуса. У међувремену су клуб напустили асови попут Кларенса Седорфа, Ђанлуке Замброте, Ђенара Гатуза, Алесандра Несте... Генерација која је годинама ривалима вадила душу на памук отишла је. Дошли су неки нови клинци. И убрзо схватили колико су велики били њихови претходници.

После Инзагија деветку коју су прославили Гунар Нордал, Марко ван Вастен и Жорж Веа наследио је Алешандро Пато. Повреде су га већ тада озбиљно мучиле, неколико месеци касније вратио се у родни Бразил и Коринтијанс схвативши да за њега више нема места на Сан Сиру. У тим последњим месецима није успео да навијачима донесе посебан разлог за славље.

Потом је привилегија припала Алесандру Матрију, али је тај терет и њему сломио кичму. Само један гол. У поразу од Парме од 2:3 и јасан сигнал да му је време да фудбалску срећу потражи на неком другом месту – испоставило се у Фјорентини.

Висока очекивања била су постављена и пред Фернанда Тореса када је летос стигао из Челсија. Ново разочарање и опет јединица на голгетерском конту у Серији А. У ремију против Емполија. Ни Матија Дестро није успео да разбије клетву. Постигао је истина два гола, али је успео само да донесе бод против Емполија и ублажи пораз од Фјорентине.

Можда је време да Инзаги поново назује копачки. Барем да покаже младима како се то ради.

Коментари / 0

Оставите коментар