Milan izgleda ima ''ukletu devetku''!

Inzagi je poslednji kojem se San Siro radovao! Verovali ili ne, ali sadašnji trener Milana poslednji je golgeter koji je pogodio u pobedi Rosonera.

Fudbal 02.04.2015 | 13:40
Milan izgleda ima ''ukletu devetku''!

Usud je to sa kojim se nose veliki igrači kada uplove u trenerske vode. Filipo Inzagi se verovatno krsti dok gleda naslednike kako promašuju šansu za šansom. I tako već skoro tri godine. Naime, upravo je sadašnji trener Milana poslednji igrač čija je leđa krasila čuvena devetka koji je postigao gol u prvenstvenoj pobedi Rosonera!

Bio je to 13. maj 2012. godine. Inzagi se opraštao od igračke karijere. Protivnik je bila Novara, a Super Pipo je u 82. minutu pogodio za preokret i konačnih 2:1 Milana. San Siro je eksolodirao. Milan je sezonu završio na drugom mestu na tabeli, iz sadašnje perspektive "svega" četiri boda iza Juventusa. U međuvremenu su klub napustili asovi poput Klarensa Sedorfa, Đanluke Zambrote, Đenara Gatuza, Alesandra Neste... Generacija koja je godinama rivalima vadila dušu na pamuk otišla je. Došli su neki novi klinci. I ubrzo shvatili koliko su veliki bili njihovi prethodnici.

Posle Inzagija devetku koju su proslavili Gunar Nordal, Marko van Vasten i Žorž Vea nasledio je Alešandro Pato. Povrede su ga već tada ozbiljno mučile, nekoliko meseci kasnije vratio se u rodni Brazil i Korintijans shvativši da za njega više nema mesta na San Siru. U tim poslednjim mesecima nije uspeo da navijačima donese poseban razlog za slavlje.

Potom je privilegija pripala Alesandru Matriju, ali je taj teret i njemu slomio kičmu. Samo jedan gol. U porazu od Parme od 2:3 i jasan signal da mu je vreme da fudbalsku sreću potraži na nekom drugom mestu – ispostavilo se u Fjorentini.

Visoka očekivanja bila su postavljena i pred Fernanda Toresa kada je letos stigao iz Čelsija. Novo razočaranje i opet jedinica na golgeterskom kontu u Seriji A. U remiju protiv Empolija. Ni Matija Destro nije uspeo da razbije kletvu. Postigao je istina dva gola, ali je uspeo samo da donese bod protiv Empolija i ublaži poraz od Fjorentine.

Možda je vreme da Inzagi ponovo nazuje kopački. Barem da pokaže mladima kako se to radi.

Komentari / 0

Ostavite komentar