Павловић: Нека иде бољи, нека прође мирно!

У Црвеној звезди верују да АБА лига и клубови имају искуства, снаге и знања да "јадранско" доигравање протекне како би и требало.

Кошарка 02.04.2015 | 09:00
Павловић: Нека иде бољи, нека прође мирно!

Април је тек почео, до почетка АБА плеј-офа практично су остале две седмице, прожете утакмицама "вечитих", али се дани до дербија, очекивано, већ броје уназад.

Полуфинални окршаји Звезда - Партизан и Будућност - Цедевита, на три добијена меча, доносе са собом огроман значај и пратећу тензију, која је ипак неизбежна.

Поводом предстојећих утакмица, у температури увелико повишеној скандалима у хали "Морача", представници клубова учесника полуфинала састали су се у среду у Љубљани са руководством такмичења.

На заједничком састанку, договорено је да сви уложе напор за побољшање општег кошаркашког амбијента, уз општи консензус да ће и у недељама које долазе бити јако важно задржати узајамно поштовање, фер-плеј и спортски дух.

Представник Црвене звезде на састанку био је Мирко Павловић. Утиске и закључке изнео је после скупа у интервјуу за "Спорт нетwорк".

"Веома сам задовољан што је састанак одржан, био је конструктиван. Договориле су се одређене ствари у ситуацији која је позната кошаркашкој јавности - да долазе утакмице које су за све клубове од веома велике важности. Циљеви свих тих клубова су познати и у том смислу је добро да су изнете неке ствари у вези са пропозицијама, да су неке ствари објашњене и у том смислу подржавамо договорено", изјавио је функционер црвено-белих.

У Звезди су уверени да је АБА лига у стању да "изнесе" велике изазове које са собом доносе јако важни мечеви у Београду, Подгорици и Загребу.

"Постоје људи који раде и делегирају и то је њихов посао. Захтев (клубова) је био да се лига држи одређених критеријума када су у питању европски стандарди, Евролига, Еврокуп... Сви ови клубови имају велико искуство европских утакмица и у том смислу понашање свих актера, тренера и играча који онда утичу на навијаче је од велике важности због свих тензија. Циљ је да се те тензије изнесу на квалитетан начин и да све то прође како би и требало", додао је Павловић.

На састанку у Љубљани закључено је и да судије које арбитрирају "јадранским" паркетима раде свој посао према највишим светским и европским стандардима. Такође, клубовима је предочено и појашњено које пропозиције би требало да поштују да би мечеви велике тензије прошли у најбољем реду.

"Верујем да лига и клубови имају искуства, снаге и знања да све протекне како треба. Да, на крају крајева, победе квалитетнији тимови, да они уђу у финале и да на крају буде само један првак", подвукао је Павловић.

Плеј-оф АБА лиге почеће у уторак, 14. априла, утакмицама Будућност - Цедевита (18.30) и Звезда - Партизан (21.00). У Подгорици и Београду играће се и наредног дана, а екипе ће на треће мечеве серије у суботу, када ће бити "обрнута" домаћинства. Термини евентуалних четвртих и петих утакмица су 19. и 22. април.

Коментари / 0

Оставите коментар