Pavlović: Neka ide bolji, neka prođe mirno!

U Crvenoj zvezdi veruju da ABA liga i klubovi imaju iskustva, snage i znanja da "jadransko" doigravanje protekne kako bi i trebalo.

Košarka 02.04.2015 | 09:00
Pavlović: Neka ide bolji, neka prođe mirno!

April je tek počeo, do početka ABA plej-ofa praktično su ostale dve sedmice, prožete utakmicama "večitih", ali se dani do derbija, očekivano, već broje unazad.

Polufinalni okršaji Zvezda - Partizan i Budućnost - Cedevita, na tri dobijena meča, donose sa sobom ogroman značaj i prateću tenziju, koja je ipak neizbežna.

Povodom predstojećih utakmica, u temperaturi uveliko povišenoj skandalima u hali "Morača", predstavnici klubova učesnika polufinala sastali su se u sredu u Ljubljani sa rukovodstvom takmičenja.

Na zajedničkom sastanku, dogovoreno je da svi ulože napor za poboljšanje opšteg košarkaškog ambijenta, uz opšti konsenzus da će i u nedeljama koje dolaze biti jako važno zadržati uzajamno poštovanje, fer-plej i sportski duh.

Predstavnik Crvene zvezde na sastanku bio je Mirko Pavlović. Utiske i zaključke izneo je posle skupa u intervjuu za "Sport network".

"Veoma sam zadovoljan što je sastanak održan, bio je konstruktivan. Dogovorile su se određene stvari u situaciji koja je poznata košarkaškoj javnosti - da dolaze utakmice koje su za sve klubove od veoma velike važnosti. Ciljevi svih tih klubova su poznati i u tom smislu je dobro da su iznete neke stvari u vezi sa propozicijama, da su neke stvari objašnjene i u tom smislu podržavamo dogovoreno", izjavio je funkcioner crveno-belih.

U Zvezdi su uvereni da je ABA liga u stanju da "iznese" velike izazove koje sa sobom donose jako važni mečevi u Beogradu, Podgorici i Zagrebu.

"Postoje ljudi koji rade i delegiraju i to je njihov posao. Zahtev (klubova) je bio da se liga drži određenih kriterijuma kada su u pitanju evropski standardi, Evroliga, Evrokup... Svi ovi klubovi imaju veliko iskustvo evropskih utakmica i u tom smislu ponašanje svih aktera, trenera i igrača koji onda utiču na navijače je od velike važnosti zbog svih tenzija. Cilj je da se te tenzije iznesu na kvalitetan način i da sve to prođe kako bi i trebalo", dodao je Pavlović.

Na sastanku u Ljubljani zaključeno je i da sudije koje arbitriraju "jadranskim" parketima rade svoj posao prema najvišim svetskim i evropskim standardima. Takođe, klubovima je predočeno i pojašnjeno koje propozicije bi trebalo da poštuju da bi mečevi velike tenzije prošli u najboljem redu.

"Verujem da liga i klubovi imaju iskustva, snage i znanja da sve protekne kako treba. Da, na kraju krajeva, pobede kvalitetniji timovi, da oni uđu u finale i da na kraju bude samo jedan prvak", podvukao je Pavlović.

Plej-of ABA lige počeće u utorak, 14. aprila, utakmicama Budućnost - Cedevita (18.30) i Zvezda - Partizan (21.00). U Podgorici i Beogradu igraće se i narednog dana, a ekipe će na treće mečeve serije u subotu, kada će biti "obrnuta" domaćinstva. Termini eventualnih četvrtih i petih utakmica su 19. i 22. april.

Komentari / 0

Ostavite komentar