Још један ударац за Пепа и Бајерн!

Свестрани Давид Алаба повредио је колено играјући за Аустрију и биће ван терена седам недеља.

Фудбал 02.04.2015 | 22:20
Још један ударац за Пепа и Бајерн!

Екипа Бајерна ући ће озбиљно хендикепирана у последња два месеца сезоне, током којих јој предстоји борба за трофеје на три фронта.

Давид Алаба (22) у уторак је на пријатељској утакмици Аустрија - Босна и Херцеговина (1:1) делимично покидао лигаменте колена, због чега ће се вратити на терен у другој половини маја.

То значи да би могао да заигра у последњем колу Бундес лиге, против Мајнца 23. маја, као и у финалима Купа Немачке (30. маја) и Лиге шампиона (6. јуна), ако се Бајерн пласира.

"Наравно да сам разочаран због повреде, али циљ ми је да будем у тиму када се буде одлучивало о трофејима. Опоравићу се и онда свим снагама почети да радим на повратку у кондицију", обећао је Алаба.

Ђосеп Гвардиола изгубио је тако једног од најдрагоценијих фудбалера, јер је управо Алаба чинио могућим разне тактичке трансформације, с обзиром на то да може да игра у више линија тима и да "шета" са позиције на позицију, чак и у оквиру истог меча.

Он је почео каријеру у Бајерну и афирмисао се као леви бек, али га је Гвардиола померио на позицију централног везног, с тим да га је користио и на крилу или као једног од штопера, када би у последњој линији пред Мануелом Нојером била тројица играча.

"Може да игра све и увек испуњава задатке и очекивања. Ако је максимална оцена 10, увек одигра најмање за 'осмицу'", рекао је Гвардиола.

На листи повређених или тренутно неспремних, у Бајерну су још Хави Мартинез, Тијаго Алкантара, Холгер Бадштубер и Франк Рибери, док Арјен Робен има проблем са стомаком, који би требало брзо да буде отклоњен.

Баварци осам кола пре краја Бундес лиге имају 10 бодова више од другопласираног Волфсбурга. Наредне среде у четвртфиналу Купа гостују Бајеру из Леверкузена, док у четвртфиналу Лиге шампиона 15. и 21. априла играју против Порта.

Коментари / 0

Оставите коментар