Još jedan udarac za Pepa i Bajern!

Svestrani David Alaba povredio je koleno igrajući za Austriju i biće van terena sedam nedelja.

Fudbal 02.04.2015 | 22:20
Još jedan udarac za Pepa i Bajern!

Ekipa Bajerna ući će ozbiljno hendikepirana u poslednja dva meseca sezone, tokom kojih joj predstoji borba za trofeje na tri fronta.

David Alaba (22) u utorak je na prijateljskoj utakmici Austrija - Bosna i Hercegovina (1:1) delimično pokidao ligamente kolena, zbog čega će se vratiti na teren u drugoj polovini maja.

To znači da bi mogao da zaigra u poslednjem kolu Bundes lige, protiv Majnca 23. maja, kao i u finalima Kupa Nemačke (30. maja) i Lige šampiona (6. juna), ako se Bajern plasira.

"Naravno da sam razočaran zbog povrede, ali cilj mi je da budem u timu kada se bude odlučivalo o trofejima. Oporaviću se i onda svim snagama početi da radim na povratku u kondiciju", obećao je Alaba.

Đosep Gvardiola izgubio je tako jednog od najdragocenijih fudbalera, jer je upravo Alaba činio mogućim razne taktičke transformacije, s obzirom na to da može da igra u više linija tima i da "šeta" sa pozicije na poziciju, čak i u okviru istog meča.

On je počeo karijeru u Bajernu i afirmisao se kao levi bek, ali ga je Gvardiola pomerio na poziciju centralnog veznog, s tim da ga je koristio i na krilu ili kao jednog od štopera, kada bi u poslednjoj liniji pred Manuelom Nojerom bila trojica igrača.

"Može da igra sve i uvek ispunjava zadatke i očekivanja. Ako je maksimalna ocena 10, uvek odigra najmanje za 'osmicu'", rekao je Gvardiola.

Na listi povređenih ili trenutno nespremnih, u Bajernu su još Havi Martinez, Tijago Alkantara, Holger Badštuber i Frank Riberi, dok Arjen Roben ima problem sa stomakom, koji bi trebalo brzo da bude otklonjen.

Bavarci osam kola pre kraja Bundes lige imaju 10 bodova više od drugoplasiranog Volfsburga. Naredne srede u četvrtfinalu Kupa gostuju Bajeru iz Leverkuzena, dok u četvrtfinalu Lige šampiona 15. i 21. aprila igraju protiv Porta.

Komentari / 0

Ostavite komentar