Слиједи паклених 14 дана за Црвену Звезду Телеком!

До плеј-офа два тешка гостовања и Панатинаикос! За исто време, црно-бели ће одиграти само један званични меч - против Меге у Пиониру...

Кошарка 01.04.2015 | 20:40
Слиједи паклених 14 дана за Црвену Звезду Телеком!

Април је месец у којем је први дан посвећен шали, али и месец у којем нема попуста за кошаркаше Црвене звезде. Црвено-бели изгубили су све шансе да се нађу у четвртфиналу Евролиге, али ни трунке шале нема када пулени Дејана Радоњића кажу да ће последња два кола ТОП 16 фазе одиграти максимално озбиљно. Свака наредна победа додатно би увећала коефицијент клубу с Малог Калемегдана, који је са 92 освојена поена у последње три године дошао на 19. позицију на листи 30 најбољих клубова Старог континента, али у „малом мозгу“ провлачи се само једна мисао - полуфинале плеј-офа Јадранске лиге и толико чекани окршаји са Партизаном!

Последње коло регионалног такмичења донело је исход који се бројним кошаркашким поклоницима у Србији није допао, али места за корекције више нема. Ипак, до нових окршаја са вечитим ривалом, црвено-беле чекају још три врло тешке утакмице. Прва ће се одиграти у петак у Каунасу, где Звезда гостује Жалгирису, врло вероватно без помоћи Бранка Лазића, можда чак и Маркуса Вилијамса, којег ће тренер Радоњић заједно са сарадницима покушати да припреми за најтеже мечеве у сезони.

Само три дана касније, тачније у понедељак, Црвена звезда се из Каунаса сели за Ваљево, где ће од 20.30 одиграти сусрет другог кола Суперлиге са Металцем. За само пет дана црвено-бели ће прећи пут дуг приближно 3.306 километара, а онда ће се стационирати у Београду, одакле следе припреме за меч последњег кола ТОП 16 фазе са Панатинаикосом (9. април, 20.45).

Иако је јасно да Звезда неће морати да јури победе због пролаза, већ искључиво због престижа, новог европског искуства, али и армије навијача, ученици Дејана Радоњића свесни су да ће снагу морати да распореде равномерно, јер после ускршње паузе следи оно најважније - серија утакмица од којих ће много тога зависити. И не само због могућности да се уђе у битку за пехар, већ и да се оствари најбитнији циљ и да се обезбеди пласман у Евролигу. Интересантно, у истом временском периоду, Партизан ће одиграти само један званични меч - против Мега Визуре у суботу, на свом терену.

У редовима два београдска гиганта више пута је истакнуто да је останак/повратак у елитно такмичење од пресудног значаја, па је самим тим јасно да ће то бити двобој до последње капи зноја.

Нико још увек не зна шта би дуели два највећа српска клуба могли да донесу љубитељима краљице игара, али оно што црвено-беле до тада чека јесте паклени ритам и три „мушке“ утакмице.

Многи би рекли - најбоља могућа припрема за најдоминантнији тим у овом делу Европе...

Коментари / 0

Оставите коментар