Slijedi paklenih 14 dana za Crvenu Zvezdu Telekom!

Do plej-ofa dva teška gostovanja i Panatinaikos! Za isto vreme, crno-beli će odigrati samo jedan zvanični meč - protiv Mege u Pioniru...

Košarka 01.04.2015 | 20:40
Slijedi paklenih 14 dana za Crvenu Zvezdu Telekom!

April je mesec u kojem je prvi dan posvećen šali, ali i mesec u kojem nema popusta za košarkaše Crvene zvezde. Crveno-beli izgubili su sve šanse da se nađu u četvrtfinalu Evrolige, ali ni trunke šale nema kada puleni Dejana Radonjića kažu da će poslednja dva kola TOP 16 faze odigrati maksimalno ozbiljno. Svaka naredna pobeda dodatno bi uvećala koeficijent klubu s Malog Kalemegdana, koji je sa 92 osvojena poena u poslednje tri godine došao na 19. poziciju na listi 30 najboljih klubova Starog kontinenta, ali u „malom mozgu“ provlači se samo jedna misao - polufinale plej-ofa Jadranske lige i toliko čekani okršaji sa Partizanom!

Poslednje kolo regionalnog takmičenja donelo je ishod koji se brojnim košarkaškim poklonicima u Srbiji nije dopao, ali mesta za korekcije više nema. Ipak, do novih okršaja sa večitim rivalom, crveno-bele čekaju još tri vrlo teške utakmice. Prva će se odigrati u petak u Kaunasu, gde Zvezda gostuje Žalgirisu, vrlo verovatno bez pomoći Branka Lazića, možda čak i Markusa Vilijamsa, kojeg će trener Radonjić zajedno sa saradnicima pokušati da pripremi za najteže mečeve u sezoni.

Samo tri dana kasnije, tačnije u ponedeljak, Crvena zvezda se iz Kaunasa seli za Valjevo, gde će od 20.30 odigrati susret drugog kola Superlige sa Metalcem. Za samo pet dana crveno-beli će preći put dug približno 3.306 kilometara, a onda će se stacionirati u Beogradu, odakle slede pripreme za meč poslednjeg kola TOP 16 faze sa Panatinaikosom (9. april, 20.45).

Iako je jasno da Zvezda neće morati da juri pobede zbog prolaza, već isključivo zbog prestiža, novog evropskog iskustva, ali i armije navijača, učenici Dejana Radonjića svesni su da će snagu morati da rasporede ravnomerno, jer posle uskršnje pauze sledi ono najvažnije - serija utakmica od kojih će mnogo toga zavisiti. I ne samo zbog mogućnosti da se uđe u bitku za pehar, već i da se ostvari najbitniji cilj i da se obezbedi plasman u Evroligu. Interesantno, u istom vremenskom periodu, Partizan će odigrati samo jedan zvanični meč - protiv Mega Vizure u subotu, na svom terenu.

U redovima dva beogradska giganta više puta je istaknuto da je ostanak/povratak u elitno takmičenje od presudnog značaja, pa je samim tim jasno da će to biti dvoboj do poslednje kapi znoja.

Niko još uvek ne zna šta bi dueli dva najveća srpska kluba mogli da donesu ljubiteljima kraljice igara, ali ono što crveno-bele do tada čeka jeste pakleni ritam i tri „muške“ utakmice.

Mnogi bi rekli - najbolja moguća priprema za najdominantniji tim u ovom delu Evrope...

Komentari / 0

Ostavite komentar