Зеленортска острва су боља од Србије! Добила су Португал!!!

Пре само два дана, Србија је поражена од Португалије са 2:1 у квалификацијама за Европско првенство, али је та иста селекција сада доживела невероватан неуспех у пријатељској утакмици изгубивши од Зеленортских Острва са 2:0. Изгледа, сви могу, само не ми.

Фудбал 01.04.2015 | 11:00
Зеленортска острва су боља од Србије! Добила су Португал!!!

Истина, Португалија није играо у првом саставу као што је против "орлова", али је ово довољно велики подвиг селекције једне земље која је чинила португалску колонију пре много векова.

Португалци су наступили у саставу: Лопес, Седрик, Оливеира, Пинто, Антуњеш, Марио, Гомеш, А. Силва, Виериња, Б. Силва, Алмеида. Има ту неких познатих имена, а нема потребе да вам кажемо поставу Зеленортских острва, јер засигурно знате двојицу или тројицу фудбалер, можда не ни толико, али су се они храбро изборили за тријумф.

У само пет минута, головима Фортеса и Геге у 38. и 43. минуту, Португалија је била шокирана, а са 2:0 се утакмица и завршила. Пинто је у 60. минуту зарадио директан црвени картон. Јесте да су Зеленортска острва имала само два шута на утакмици, али оба су завршила у мрежи, тако да им се треба одати признање на 100 постотном учинку.

Да ли је ово чудно? Па, и није, можда би и Зеленортска Острва закинула бод и првом тиму Португалије, можда би је и добила, али та селекција је и даље на 38. позицији ФИФА ранг листе, два места испред Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар