Тодорић: Партизан понижен и оштећен!

Спортски директор црно-белих сматра "тужном и жалосном" одлуку о кажњавању његовог тима на мечу у Подгорици.

Кошарка 01.04.2015 | 16:00
Тодорић: Партизан понижен и оштећен!

Јосип Билић је после допунских извештаја из Подгорице изрекао казне екипи Будућности и Партизана за меч 26. кола АБА лиге, последњег у регуларном делу сезоне.

Будућност је кажњена са 15.400 евра, док црно-бели морају да плате 6.000 евра на име штете коју је имиџу АБА лиге нанела изјава тренера Душка Вујошевића, уз још 200 евра на име техничких грешака.

Спортски директор Партизана Драган Тодорић незадовољан је пресудом челника АБА лиге.

"Тужно и жалосно. Испада да је неко награђен за инциденте, док смо ми, ако могу тако да кажем, понижени. Уместо да казне буду порука за већу мобилизацију пред плеј-оф мечеве, покушава се да се на ванспортски начин направе неки притисци", изјавио је за "Новости" Тодорић.

На мечу у Подгорици, који је обиловао ванспортским потезима, једино судије нису направиле грешку "вредну" санкција, иако је и слабијим познаваоцима правила, на прво гледање, било јасно да су у неколико наврата имале велике превиде.

"Већ смо причали о оном хватању за мрежице, да се не понављамо. Сетите се краја првог полувремена када инцидент креће од њиховог играча, док наш стоји и не реагује. И на крају деле се техничке обема странама подједнако, с тим да су то трећи фаулови нашим играчима. Признаћете, није исто када у друго полувреме крећете са два битна играча који имају два или три прекршаја. Кад смо већ код грешака, шта је са контактом навијача са актером утакмице. Тај исти судија који то није 'видео', у београдском дуелу је нашег симпатизера удаљио из дворане само због приговора... Кажем вам, Партизан је у целој овој причи оштећен", напоменуо је спортски директор црно-белих.

Партизан мора да прихвати одлуку, јер она неће бити промењена.

"Већ знате да немамо право на жалбу, а и да имамо, не видим да би она било шта променила".

Партизан ће у полуфиналној серији плеј-офа играти са Црвеном звездом. Тодорић истиче да ће екипа морати добро да се припреми.

"Тренутно смо концентрисани на домаће првенство, биће времена, од понедељка, да размишљамо о полуфиналу. Нећемо седетих скрштених руку. Све што се десило упозорава нас да морамо боље да се припремимо него до сада. Изречене казне не уливају нам оптимизам, али нико не може да нам одузме право на борбу", истакао је Тодорић.

Коментари / 0

Оставите коментар