Todorić: Partizan ponižen i oštećen!

Sportski direktor crno-belih smatra "tužnom i žalosnom" odluku o kažnjavanju njegovog tima na meču u Podgorici.

Košarka 01.04.2015 | 16:00
Todorić: Partizan ponižen i oštećen!

Josip Bilić je posle dopunskih izveštaja iz Podgorice izrekao kazne ekipi Budućnosti i Partizana za meč 26. kola ABA lige, poslednjeg u regularnom delu sezone.

Budućnost je kažnjena sa 15.400 evra, dok crno-beli moraju da plate 6.000 evra na ime štete koju je imidžu ABA lige nanela izjava trenera Duška Vujoševića, uz još 200 evra na ime tehničkih grešaka.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić nezadovoljan je presudom čelnika ABA lige.

"Tužno i žalosno. Ispada da je neko nagrađen za incidente, dok smo mi, ako mogu tako da kažem, poniženi. Umesto da kazne budu poruka za veću mobilizaciju pred plej-of mečeve, pokušava se da se na vansportski način naprave neki pritisci", izjavio je za "Novosti" Todorić.

Na meču u Podgorici, koji je obilovao vansportskim potezima, jedino sudije nisu napravile grešku "vrednu" sankcija, iako je i slabijim poznavaocima pravila, na prvo gledanje, bilo jasno da su u nekoliko navrata imale velike previde.

"Već smo pričali o onom hvatanju za mrežice, da se ne ponavljamo. Setite se kraja prvog poluvremena kada incident kreće od njihovog igrača, dok naš stoji i ne reaguje. I na kraju dele se tehničke obema stranama podjednako, s tim da su to treći faulovi našim igračima. Priznaćete, nije isto kada u drugo poluvreme krećete sa dva bitna igrača koji imaju dva ili tri prekršaja. Kad smo već kod grešaka, šta je sa kontaktom navijača sa akterom utakmice. Taj isti sudija koji to nije 'video', u beogradskom duelu je našeg simpatizera udaljio iz dvorane samo zbog prigovora... Kažem vam, Partizan je u celoj ovoj priči oštećen", napomenuo je sportski direktor crno-belih.

Partizan mora da prihvati odluku, jer ona neće biti promenjena.

"Već znate da nemamo pravo na žalbu, a i da imamo, ne vidim da bi ona bilo šta promenila".

Partizan će u polufinalnoj seriji plej-ofa igrati sa Crvenom zvezdom. Todorić ističe da će ekipa morati dobro da se pripremi.

"Trenutno smo koncentrisani na domaće prvenstvo, biće vremena, od ponedeljka, da razmišljamo o polufinalu. Nećemo sedetih skrštenih ruku. Sve što se desilo upozorava nas da moramo bolje da se pripremimo nego do sada. Izrečene kazne ne ulivaju nam optimizam, ali niko ne može da nam oduzme pravo na borbu", istakao je Todorić.

Komentari / 0

Ostavite komentar