Шешељ: Нећу доставити љекарске налазе

Лидер радикала Војсилав Шешељ каже да неће добровољно отићи у Хашки трибунал, као ни да било какав лекарски налаз неће доставити Хашком трибуналу ни властима у Србији.

Србија 01.04.2015 | 08:09
Шешељ: Нећу доставити љекарске налазе

Шешељ је за "Политику" рекао да је члановима лекарског конзилијума забранио да дају било какве извештаје о његовом здравственом стању званичницима Хашког трибунала и властима у Србији.

Према његовим речима, Судско веће у Хагу ниједном није могло званично да буде информисано о његовом здравственом стању.

Шешељ је за "Политику" рекао да од када се вратио у земљу пре пет месеци највише ради на рушењу режима Александра Вучића и сматра да ако падне влада то неће дестабилизовати државу.

На питање да ли је захтев Хашког трибунала за његовим враћањем и хапшењем кажњавање Владе Србије због тога што неће да уведе санкције Москви, што планира војне вежбе са Русијом или због Вучићевог говора поводом годишњице НАТО бомбардовања, Шешељ каже да није ниједан од та три разлога.

Он сматра да су се "Вучић и његови тутори са запада уплашили снаге српских радикала", тврдећи да СРС има више од 20 одсто упоришта у бирачком телу, и да је због тога Вучићев циљ да он што пре изађе из Србије како би се обрачунао са радикалима.

Шеф лекарског конзилијума Милован Бојић за "Политику" је рекао да је Шешељ ове недеље требало да започне хемиотерапију и да се сада не зна да ли ће се то десити.

Бојић је објаснио да је Шешељу дијагноза малигног обољења постављена у Бронову у Холандији и да је због тога и пуштен на лечење у Србију. Он је упозорио и да би исход могао да буде фаталан уколико би се Шешељ вратио у Хаг и не би примио хемиотерапију.

Бојић је навео и да је Шешљ у Србији био на више прегледа и снимања да му је један тумор на дебелом цреву уклоњен, а да су остале метастазе на јетри.

Извор: Политика

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Вила Равилојла

01.04.2015 07:08

Не зна се ко је гори и ко више ради на дестабилизацији Србије - Трибунал у Хагу или Шешељ. Трибунал то ради зато што је намјерно пустио самозваног четничког војводу на привремену слободу, а Шешељ, како сам каже, ради рушења Вучића и актуелне власти, говора мржње. Ради каквог, таквог мира у кући (држави) господин Вучић неће да предузима никакве непромишљене кораке према агресивном Шешељу, који, умјесто да је у болници или Хашком затвору, свакодневно пркоси Трибуналу и актуелним властима Србије. Зар треба дозволити да један оптуженик за ратне злочине ради то што ради. Свакако да не треба, већ Трибунал треба да га осуди или ослободи. Ако треба да га врате у Хаг то би требало да учини директно Трибунал, а не да тај врућ кромпир пребаци Вучићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

01.04.2015 10:31

Вило. Хашки трибунал је суд (политички) а не затвор. Постави Вило у његову ситуацију. Неко те држи у истражном затвору 12 година и не докаже ти ништа. То се Вило буквално нигдје и никада није догодило, и ти би Вило да укинеш право говора као трибунал. Ако се Вило неко нашао прозван постоји суд у Србији (ваљда су бржи) па нека поднесе пријаву. Ништа није сакривено шта је Војвода Шешељ рекао.Немој субјективно и без основа да судиш било коме.

Name

ЖИКА Ж

01.04.2015 08:34

ВИЛО, ДВА ЛОША УБИШЕ МИЛОША!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

03.04.2015 09:07

Милоса или Милосевица?

Name

Требиње

01.04.2015 13:19

Мисли Вучић сви су му пријатељи и у Европи и у окружењу, а не зна или бар не показује да зна. То и јесте врућ кромпир Вучићу и Николићу да им ЕУ и САД покажу да се не може сједити на двије столице или ЕУ или Русија (гласам за Русију). Те неће санкције Русији, те Николић иде на параду у Москву, те вербални напади на НАТО агресоре- то више нису могли да поднесу каубоји из Вашингтона и њихове слуге ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ