Šešelj: Neću dostaviti ljekarske nalaze

Lider radikala Vojsilav Šešelj kaže da neće dobrovoljno otići u Haški tribunal, kao ni da bilo kakav lekarski nalaz neće dostaviti Haškom tribunalu ni vlastima u Srbiji.

Srbija 01.04.2015 | 08:09
Šešelj: Neću dostaviti ljekarske nalaze

Šešelj je za "Politiku" rekao da je članovima lekarskog konzilijuma zabranio da daju bilo kakve izveštaje o njegovom zdravstvenom stanju zvaničnicima Haškog tribunala i vlastima u Srbiji.

Prema njegovim rečima, Sudsko veće u Hagu nijednom nije moglo zvanično da bude informisano o njegovom zdravstvenom stanju.

Šešelj je za "Politiku" rekao da od kada se vratio u zemlju pre pet meseci najviše radi na rušenju režima Aleksandra Vučića i smatra da ako padne vlada to neće destabilizovati državu.

Na pitanje da li je zahtev Haškog tribunala za njegovim vraćanjem i hapšenjem kažnjavanje Vlade Srbije zbog toga što neće da uvede sankcije Moskvi, što planira vojne vežbe sa Rusijom ili zbog Vučićevog govora povodom godišnjice NATO bombardovanja, Šešelj kaže da nije nijedan od ta tri razloga.

On smatra da su se "Vučić i njegovi tutori sa zapada uplašili snage srpskih radikala", tvrdeći da SRS ima više od 20 odsto uporišta u biračkom telu, i da je zbog toga Vučićev cilj da on što pre izađe iz Srbije kako bi se obračunao sa radikalima.

Šef lekarskog konzilijuma Milovan Bojić za "Politiku" je rekao da je Šešelj ove nedelje trebalo da započne hemioterapiju i da se sada ne zna da li će se to desiti.

Bojić je objasnio da je Šešelju dijagnoza malignog oboljenja postavljena u Bronovu u Holandiji i da je zbog toga i pušten na lečenje u Srbiju. On je upozorio i da bi ishod mogao da bude fatalan ukoliko bi se Šešelj vratio u Hag i ne bi primio hemioterapiju.

Bojić je naveo i da je Šešlj u Srbiji bio na više pregleda i snimanja da mu je jedan tumor na debelom crevu uklonjen, a da su ostale metastaze na jetri.

Izvor: Politika

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Vila Ravilojla

01.04.2015 07:08

Ne zna se ko je gori i ko više radi na destabilizaciji Srbije - Tribunal u Hagu ili Šešelj. Tribunal to radi zato što je namjerno pustio samozvanog četničkog vojvodu na privremenu slobodu, a Šešelj, kako sam kaže, radi rušenja Vučića i aktuelne vlasti, govora mržnje. Radi kakvog, takvog mira u kući (državi) gospodin Vučić neće da preduzima nikakve nepromišljene korake prema agresivnom Šešelju, koji, umjesto da je u bolnici ili Haškom zatvoru, svakodnevno prkosi Tribunalu i aktuelnim vlastima Srbije. Zar treba dozvoliti da jedan optuženik za ratne zločine radi to što radi. Svakako da ne treba, već Tribunal treba da ga osudi ili oslobodi. Ako treba da ga vrate u Hag to bi trebalo da učini direktno Tribunal, a ne da taj vruć krompir prebaci Vučiću.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

01.04.2015 10:31

Vilo. Haški tribunal je sud (politički) a ne zatvor. Postavi Vilo u njegovu situaciju. Neko te drži u istražnom zatvoru 12 godina i ne dokaže ti ništa. To se Vilo bukvalno nigdje i nikada nije dogodilo, i ti bi Vilo da ukineš pravo govora kao tribunal. Ako se Vilo neko našao prozvan postoji sud u Srbiji (valjda su brži) pa neka podnese prijavu. Ništa nije sakriveno šta je Vojvoda Šešelj rekao.Nemoj subjektivno i bez osnova da sudiš bilo kome.

Name

ŽIKA Ž

01.04.2015 08:34

VILO, DVA LOŠA UBIŠE MILOŠA!

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

03.04.2015 09:07

Milosa ili Milosevica?

Name

Требиње

01.04.2015 13:19

Мисли Вучић сви су му пријатељи и у Европи и у окружењу, а не зна или бар не показује да зна. То и јесте врућ кромпир Вучићу и Николићу да им ЕУ и САД покажу да се не може сједити на двије столице или ЕУ или Русија (гласам за Русију). Те неће санкције Русији, те Николић иде на параду у Москву, те вербални напади на НАТО агресоре- то више нису могли да поднесу каубоји из Вашингтона и њихове слуге ЕУ.

ODGOVORITE